F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták 1
F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták 2

F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták

F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták

F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták 6
F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták 7
F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták 8
Fotó megosztása:
F1: A kirúgott orvost akarják a pilóták 9

A Forma-1 orvosi posztját 2005, a legendás és nemrég elhunyt Sid Watkins távozása óta beöltő Gary Hartstein a múlt héten Twitteren közölte, hogy az FIA nyolc év után nem hosszabbít vele szerződést, 247. futama, a Brazil Nagydíj egyben az utolsó is lesz.
A hír meglepetést keltett, a versenyzők is értetlenül állnak a döntés előtt. A pilóták szervezete, a GPDA válaszokat vár az FIA-tól, árulta el az elnök, Pedro de la Rosa:
“Beszélni fogunk erről Charlie-val (Whiting, versenyigazgató), érdekel minket az álláspontja, és az, hogy mi a terv, kivel akarják majd pótolni. Olyasvalakit szeretnénk, akit ismerünk, aki tapasztalt, akiben bízunk. Sajnos nem sok ilyen van. De mielőtt arról beszélnék, hogy az FIA meggondolhatja-e magát, előbb szeretnék velük beszélni az elképzeléseikről” – idézte az Autosport a spanyol veteránt.
“De annyit mondhatok, hogy Garyvel nagyon elégedettek vagyunk. Meglepett minket a dolog, nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy kivel is akarják pótolni. Ő ragyogó munkát végzett, nagyon-nagyon örülnénk, ha maradna. Olyanra van szükségünk, aki tapasztalt és ismer mindannyiunkat. Nagyon sokat számít ez, amikor az orvoshoz kerül valaki. Ő pontosan ismer minket, tudja kik vagyunk, ismeri a személyiségünket” – folytatta de la Rosa.