Fernando Alonso több évnyi távolságtartás után 2012-ben megjelent a közösségi hálózatokon, saját Facebook- és Twitter-fiókot indított, amelyeken több más pilótával ellentétben saját maga teszi közzé a különböző tartalmakat, üzeneteket.
Míg legtöbbször hurráoptimista üzenetekkel és szamuráj-idézetekkel látja el a követőket a spanyol, néha azért túllő a célon. Úgy tűnik, megvalósult, amiért a Ferrari évekig távol tartotta a versenyzőit a Twittertől: a német Focus híre szerint Austin után a csapat korlátozta Alonso ilyen irányú tevékenységét. 
A maranellói alakulat sajtósainál egy múlt hétvégén posztolt fotó verte ki a biztosítékot, amelyen Alonso csapattársával, Felipe Massával játékfegyverekkel pózolva hadat üzent a bajnoki címvédő Sebastian Vettelnek. A nem megfelelő tartalom közzététele után már szűrik a kétszeres bajnok megosztásait.
“Sok érdekes dolog van, amit megoszthatnék a szurkolókkal a versenyhétvégéken, de természetesen ott a sajtóosztály, rajtam tartják a szemüket” – mondta Alonso.
Nem a ferraris az első, aki Twitter-balhéba keveri magát, a mclarenes Lewis Hamilton nem is egyszer posztolt szerencsétlenül. 
A 2008-as bajnok először azzal húzta ki a gyufát, hogy a Belga Nagydíj időmérője után belső használatra szánt telemteriai adatokat osztott meg, majd a Mercedeshez való szerződése után “benézte” csapattársa, Jenson Button követési állapotát és tiszteletlenséggel vádolta őt.
Hamilton a twitteres húzásai mellett egyébként is a leginkább “celebként” viselkedő F1-pilóta, szeret- főként amerikai – sztárokkal mutatkozni és sztárként viselkedni.
A McLarennél az ilyesmit nem nézték jó szemmel, de leendő csapatfőnöke, a mercedeses Ross Brawn azt mondta a hétvégén, hogy ők nem kívánják majd visszafogni Hamiltont ezen a téren.
“Napi alapon, versenyhétvégénként foglalkozunk majd ezzel. Ismerem Lewist, nyilván sokat beszélgettem már vele, intelligens srác, aki átlátja a Forma-1-et és az azzal járó megjelenéseket. Mivel képben van, szerintem el tudja majd kerülni a hibákat.”  
“A Forma-1-nek amúgy is kellenek az egyéniségek. Mi nem fogjuk túlságosan elnyomni őt, és nem is számítok komolyabb problémákra.”