Miután a Mercedes nem hosszabbított szerződést Michael Schumacherrel 2013-ra, helyére Lewis Hamiltont igazolta, a hétszeres bajnok egy hét gondolkodás után bejelentette, hogy végleg visszavonul a Forma-1-es versenyzéstől.
Korábban ugyan nem tűnt elképzelhetetlennek, hogy a 43 éves szupersztár valamilyen minőségben a versenyzés befejezése után is a Mercedes-csapatnál marad, de ez egyre valószínűtlenebbnek látszik. A nyilatkozatai alapján Schumacher ma már a lazításra vágyik, csapatvezetői szerepet pedig sosem ambicionált. 
A Mercedes motorsportfőnöke, Norbert Haug sem gondolja, hogy Schumi 2013-ban a csapattal marad, bár valami lazább munka nem kizárható.
“A szezon után tárgyalunk majd, azonban nem hiszem, hogy Michael Forma-1-es szerepet szeretne. Nagyon szereti a márkát, nagyon örülnénk, ha Michael a nemzetközi porondon azért továbbra is a Mercedesszel dolgozna. Nagyon kevés sportolót övez akkora tisztelet és szeretet, mint őt. A profi versenyzői karrierje pedig a Mercedesszel kezdődött és végződött, mi sem lenne természetesebb a további együttműködésnél” – magyarázta a SID hírügynökségnek.  
Haug arra a pár hete felröppent pletykára is reagált, miszerint a Mercedes-Benz 40 millió euróval megtoldja a Forma-1-es csapat 2013-as költségvetését, hogy így versenyképesebbé válhasson az alakulat: “Fogalmam sincs, honnan jött ez a pletyka. Ilyen terv nincs, és a csapat sosem panaszkodott és nem is fog panaszkodni arra, hogy kevés lenne a pénz.”