F1: A Red Bullnál mindenki ideges 1
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 2

F1: A Red Bullnál mindenki ideges

F1: A Red Bullnál mindenki ideges

F1: A Red Bullnál mindenki ideges 19
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 20
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 21
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 22
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 23
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 24
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 25
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 26
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 27
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 28
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 29
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 30
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 31
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 32
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 33
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 34
Fotó megosztása:
F1: A Red Bullnál mindenki ideges 35

A Renault-motor generátora jó néhányszor hagyta már cserben a pilótákat idén: Valenciában Sebastian Vettel és Romain Grosjean is ezért esett ki, a címvédő emiatt búcsúzott az Olasz Nagydíjon, legutóbb, Austinban pedig Mark Webber autójában adta meg magát az alkatrész, hogy az edzéseken adódott hibákat ne is említsük.
A hétvégi szezonzáróra 13 pontos előnnyel érkezik Vettel, a számokat tekintve jó esélye van a triplázásra, elég csak a 4. helyen beérnie. 
“És Alonsónak még győznie is kellene, neki kell tehát kockázatot vállalnia” – szögezte le a végső összecsapásról a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko, hozzátéve azonban, hogy a Brazil Nagydíj mindig “őrült” futam, a generátor ügye pedig aggasztó. “Az egyetlen kérdőjelet a megbízhatóság jelenti, emiatt nem lehetünk nyugodtak.” 
A Red Bull sztármérnöke, Adrian Newey pár napja “időzített bombának” nevezte a problémás alkatrészt, cseppet sem elégedett vele: “Ez egyáltalán nem egy új komponens, már 2005 óta ott van a Renault motorjaiban, és 2005 óta folyamatosan el is romlik…” – nyilatkozta a BBC-nek.
“Igen, aggódunk emiatt, pont. Sajnos ez már a harmadik fajta generátor, ami elromlott, és más autóknál is voltak meghibásodások” – panaszolta a csapatfőnök, Christian Horner a Sky Sportsnak, utalva arra, hogy a korábbi, már javított alkatrész monzai hibája után egy régebbi szériához tértek vissza, de Interlagosban megint új változatot kapnak. 
“Az kellene újra. Úgy tudom, hogy az új verzió másoknál már fent volt. Remélhetőleg mi is azt kapjuk Brazíliában!”
Ahogy Horner is mondta, míg a Red Bull egy régebbi szériával versenyzett, Austinban a Lotusnál és a Caterhamnél már a legfrissebb változat dolgozott hiba nélkül. A Renault a fináléra már a bajnokcsapatnak is ezt szállítja, mondta el a Renault Sport F1 versenyfőnöke, Remi Taffin.
“Egyszerű az ügy, (a Red Bulnak is) az újat adjuk. Megfelelt minden teszten. Most vasárnap szerepelt először, de némelyik elem már több mint 2000 km-t kibírt a pályán és a tesztpadon, amúgy sem tesztelnénk többet, mielőtt az autóra szereljük. Természetesen jobban szeretjük, ha valami már hosszú ideje bevált, de ezt is leteszteltük, nincs mitől tartani.”