Lewis Hamilton jó részben a McLaren korábbi csapatfőnökének, mára az egész cégcsoportot irányító Ron Dennisnek köszönheti, hogy a Forma-1-be került és 2008-ban a világbajnoki címig jutott.
A felek között kezdetben nagy volt a “szerelem”, de miután 2009-re Dennis átadta a csapat vezetését Martin Whitmarshnak, eltávolodtak egymástól, Hamilton a Koreai Nagydíjon elárulta, hogy a Mercedeshez való szerződéséről például nem is beszélt az egykori “pótapjával”.
Sokan a kapcsolat teljes elmérgesedéséről beszéltek, de Hamilton és Dennis három hete Abu-Dzabiban együtt vacsorázott, a McLaren-vezér egy friss interjúban pedig kerek perec cáfolta, hogy rosszban lennének. 
“Úgy látom, hogy a sajtó szerint valami probléma van kettőnk között, de semmi ilyenről nincs szó” – szögezte el a Sky Sportsnak nyilatkozva, majd kifejtette, hogy szerinte talán a nagyobb személyes szponzori szabadság miatt döntött a távozás mellett Hamilton.
“Egy kapcsolatban néha az elvárások, a körülmények nem felelnek meg a feleknek. A mi csapatunk nagyon sokat követel a pilótáktól, és ha egy rivális tetszetősebb ajánlatot kínál, érthető, ha a pilóta mozdul. Nem szeretnék nagyképűsködni, de ha visszatekintünk a McLaren történetére, világos, hogy a csapat nagyobb, mint bármelyik pilótája. Megfordult nálunk Ayrton (Senna) és persze (Alain) Prost, Niki (Lauda), Mika (Häkkinen), Keke (Rosberg), nagyon sok bajnok volt nálunk, és a jövőben is lesznek még.”
“A lényeg, hogy mindenki elkötelezetten legyen itt, összeszedetten a győzelemre koncentráljon, és hajlandó legyen meghozni az ehhez szükséges áldozatokat. A McLarennél ez nem csak a fizikai alkalmasságot jelenti, az is fontos, mennyi munkát kell végezni a pályán és azon kívül. Van, akinek ez nem megy.” 
Dennis újra hangsúlyozta, hogy a fentiekkel együtt sem neheztel Hamiltonra, sok sikert kíván neki a jövőben:
“Igazán csak a legjobbakat kívánom Lewisnak! Végig jól bántunk vele, és semmi olyat nem érzek iránta, amit nekem tulajdonítanak. Teljesen nyugodt vagyok, egyáltalán nem haragszom. Az ember természetesen a szépre gondol vissza.”
“Ez pedig egy versenycsapat, amelynek a célja a győzelem, amely, ahogy mondtam, sok-sok áldozatot is kíván, míg máshol talán nincsenek ugyanilyen elvárások. De a lényeg a lényeg, jövőre is nyerünk majd (Hamilton nélkül is), és remélem, hogy bajnokok is leszünk majd újra.”