F1: A Williams kevesli a pontokat 1
F1: A Williams kevesli a pontokat 2

F1: A Williams kevesli a pontokat

F1: A Williams kevesli a pontokat

F1: A Williams kevesli a pontokat 19
F1: A Williams kevesli a pontokat 20
F1: A Williams kevesli a pontokat 21
F1: A Williams kevesli a pontokat 22
F1: A Williams kevesli a pontokat 23
F1: A Williams kevesli a pontokat 24
F1: A Williams kevesli a pontokat 25
F1: A Williams kevesli a pontokat 26
F1: A Williams kevesli a pontokat 27
F1: A Williams kevesli a pontokat 28
F1: A Williams kevesli a pontokat 29
F1: A Williams kevesli a pontokat 30
F1: A Williams kevesli a pontokat 31
F1: A Williams kevesli a pontokat 32
F1: A Williams kevesli a pontokat 33
F1: A Williams kevesli a pontokat 34
Fotó megosztása:
F1: A Williams kevesli a pontokat 35

A Williams két pilótája, Pastor Maldonado és Bruno Senna a rajtrács rendeződése után a 9. és 10. helyről rajtolt az Amerikai Nagydíjon, és végül ugyanezekben a pozíciókban is értek be. Abu-Dzabi után újabb kettős pontszerzés, de ennél azért többet reméltek.
“Egyik versenyzőknek sem volt túl jó a rajtja. Bár Pastornak a tiszta oldalról rajtolva sikerült megőrizni a helyét, Massa a 2. kanyarban kiszorította, emiatt nagyon sok koszt szedtek össze az abroncsai, sokáig tartott, míg letisztultak. Mindkét pilótánk szép versenyt teljesített, de Hülkenbergen sajnos nem tudtak keresztüljutni. Jó, hogy mindkét autó pontszerző helyen ért be, de valójában ennél többet vártunk” – mondta a versenyfőnök, Mark Gillan. 
Ahogy a mérnök utalt rá, a rajt után a 15. helyre visszaesett Maldonadónak és Sennának is igen küzdelmes futama volt, a végén még egymással is összecsaptak. 
“A csapat, a venezuelai szurkolók és magam miatt is örülök az eredménynek. Az első körömön kiszaladtam, ezért úgy kellett visszaküzdenem maga a futam folyamán, de élveztem, jó futam volt, versenyképesek voltunk. Az elején nagyon sokat veszítettem, de jól sikerült a visszakapaszkodás. Az utolsó körön is küzdöttem Hülkenberggel, de nem volt már idő, hogy megelőzzem” – magyarázta Maldonado.
Senna szintén próbálkozott Hülkenberggel, de neki sem ment:
“Sajnos a koszos oldalról való rajtolás eléggé elrontotta a versenyemet, nagyon kaotikus volt az első kanyar. Utána jó volt a tempóm, előzgettem, amikor kellett. Sajnos a bokszból pont Hülkenberg mögé értem vissza, bosszantó volt, mert a 11-es kanyarban (a DRS-zóna előtt) mindig elég gyors volt, nem tudtam előzni, ez pedig a gumijaimnak is ártott, Pastor pedig utolért minket. Tudtam, hogy támadni fog, nem is akartam blokkolni, tisztában voltam vele, hogy a csapatnak kellenek a pontok. Összességében elég nehéz verseny volt, de dó, hogy mindketten pontot szereztünk, ez volt a cél.”