Az Amerikai Nagydíj hétvégéjére Lewis Hamilton és Sebastian Vettel is új sisakfestéssel készült, de a mclarenesnek ejtenie kellett a koncepciót, a címvédő pedig módosítani kényszerült.
Hamilton a bukó tetejére az USA csillagos-sávos lobogóját festette, és ezzel még nem is lett volna gond, de hátulra felkerült az első pillantársa a neve rövidítésének tűnő H.A.M. is. A baj a pontokkal volt, ugyanis ezzel az írásmóddal a McLaren versenyzője egy Kanye West-számra, a “Hard as a motherfucker”-re (kb. keménytökű rohadék) utalt, a motherfucker pedig különösen trágár kifejezés.
Az FIA friss figyelmeztetésének tükrében a rövidítés felfestése különösen provokatív lépés volt Hamilton részéről, nem is kérdés, hogy felbosszantotta vele a csapatot” – írta a Telegraph F1-es tudósítója. 
A McLaren szóvivője azt mondta, közös egyetértéssel a sisak lecseréléséről döntöttek. A sisak szállítója, az Arai előbb egy piros ragasztószalaggal oldotta meg a problémát, de a szombati időmérőre Hamilton már teljes egészében megvált az austini bukótól, egy hagyományos sárga sisakot viselt.
A Red Bull-nál is ragasztgatni kellett: a 100. futamán a harmadik világbajnoki cím megszerzésére készülő Vettel Texasba egy vadnyugati jellegű, famintázatú sisakkal érkezett, amelynek tetején a stílusos texasi ranger csillag alatt a Red Bull reklámszlogenje is szerepelt.
A baj az utóbbival volt, ugyanis Bernie Ecclestone kifejezetten tiltja a reklámok elhelyezését a sisak tetején, ilyesminek nem szabad látszania a fedélzeti kamerás felvételeken.
Vettel sisakjára előbb egy egyszerű fekete ragasztószalagot húztak a feliratra, de később sikerült színben megfelelőt találni, így viszonylag láthatatlan maradt a módosítás. 
F1: Cenzúrázták Hamilton sisakját 1
F1: Cenzúrázták Hamilton sisakját 2

F1: Cenzúrázták Hamilton sisakját

F1: Cenzúrázták Hamilton sisakját

F1: Cenzúrázták Hamilton sisakját 5
F1: Cenzúrázták Hamilton sisakját 6
Fotó megosztása:
F1: Cenzúrázták Hamilton sisakját 7