F1: Vettel talán megfogható 1
F1: Vettel talán megfogható 2

F1: Vettel talán megfogható

F1: Vettel talán megfogható

F1: Vettel talán megfogható 35
F1: Vettel talán megfogható 36
F1: Vettel talán megfogható 37
F1: Vettel talán megfogható 38
F1: Vettel talán megfogható 39
F1: Vettel talán megfogható 40
F1: Vettel talán megfogható 41
F1: Vettel talán megfogható 42
F1: Vettel talán megfogható 43
F1: Vettel talán megfogható 44
F1: Vettel talán megfogható 45
F1: Vettel talán megfogható 46
F1: Vettel talán megfogható 47
F1: Vettel talán megfogható 48
F1: Vettel talán megfogható 49
F1: Vettel talán megfogható 50
F1: Vettel talán megfogható 51
F1: Vettel talán megfogható 52
F1: Vettel talán megfogható 53
F1: Vettel talán megfogható 54
F1: Vettel talán megfogható 55
F1: Vettel talán megfogható 56
F1: Vettel talán megfogható 57
F1: Vettel talán megfogható 58
F1: Vettel talán megfogható 59
F1: Vettel talán megfogható 60
F1: Vettel talán megfogható 61
F1: Vettel talán megfogható 62
F1: Vettel talán megfogható 63
F1: Vettel talán megfogható 64
F1: Vettel talán megfogható 65
F1: Vettel talán megfogható 66
Fotó megosztása:
F1: Vettel talán megfogható 67

Napos, de kimondottan hűvös időben kezdődött az Amerikai Nagydíj utolsó szabadedzése Austinban.
A Circuit of the Americas pályán a levegő 13 Celsius fokról melegedett 16-ig, az aszfalt végig 16-16 fokos maradt, tehát az amúgy délutánra várhatónál is nehezebb volt tapadást találni. A pilóták továbbra is panaszkodtak a csúszós felületre, a Force Indiás- Paul di Resta egyensen pályafutása legcsúszósabb pályájának bélyegezte a szemmel láthatóan is fényes austini aszfaltcsíkot. 
Csúszkálásból, elfékezésből tehát továbbra is akadt jó néhány, a nehéz pálya pedig versenyzők közti incidenseket is hozott. Michael Schumacher vágott be rizikósan Felipe Massa elé a bokszbejárat előtt, a sauberes Sergio perez pedig lehetetlen módon próbált bebújni a versenyíven forduló marussiás Charles Pic mellé a 7-es kanyarban – mindketten a bukótérben kötöttek ki, sérült első szárnnyal.
Az edzés félidején kicsivel túl a Toro Rossó-s Jean Eric Vergne járt rosszul, valahol egy kerékvetőn eltört a felfüggesztése, félre kellett állnia. Az STR mentése miatt előkerült sárga zászlók közel tíz percig nehezítették a munkát.
A sárga zászlós szakasz talán a Ferrarinak jött legrosszabbul, Felipe Massa és Fernando Alonso épp ekkor szerette volna megkezdeni a lágyabb gumis köröket, ugyanis előtt csak kerékcseréket gyakoroltak és előkoptattak pár szett abroncsot.
Miután Vergne-nyekl végeztek a marshalok, az utolsó negyed órában megindultak a kvalifikációt célzó gyors körök. Két perccel a vége előtt úgy látszott, Vettel megint tönkrever mindenkit, ugyanis hirtelen egy teljes másodpercet adott az addig élen álló Lewis Hamiltonnak, de aztán a williamses Pastor Maldonado fél másodperce megközelítette a Red Bull-ost, Hamilton pedig még közelebb kapaszkodott, 26 századdal volt csak lassabb.
Fernando Alonso a negyedikként zárt, ő már héttizedet kapott Vetteltől – a spanyol egyszerűen nem bírt az ideges, csúszkáló Ferrarival.
A top10-be befért még a mercedeses Nico Rosberg, Massa, Mark Webber, a büntetésre is számítható Perez, a Force Indiá-s Nico Hülkenberg és Jenson Button.
A Lotus eddig egész hétvégén nem volt tényező, ahogy pénteken, most sem jutottak az első tíz közé, Kimi Räikkönen a 13. lett, csapattársa, Romain Grosjean pedig a 17., ráadásul a sebességváltója is meghibásodott, ha cserélni kell, hátrasorolják majd.
Az új Amerikai Nagydíj izgalmasnak ígérkező kvalifikációja magyar idő szerint este hétkor kezdődik.
Amerikai Nagydíj, 3. szabadedzés, Austin, 2012.11.17.