A 2009 óta Mercedes motorokkal hajtott Force India a pletykák szerint váltásra készül. Az Auto Motor und Sport szaklap beszámolója szerint az új V6-os motorokat már a Ferrari fogja szállítani nekik.

A Red Bull tulajdonában lévő faenzai Torro Rosso hosszú együttműködés után, 2014-re szintén szakít szállítójával, a Ferrarival – a hírek szerint ugyanis az új turbós erőforrásokat már a Renault adja majd az olasz alakulatnak. A Toro Rosso így a nagy testvérhez, a Red Bull Racinghez idomul. 

Az Auto Motor und Sport szerint azonban nem feltétlenül anyagi, sokkal inkább gyakorlati okai vannak a váltásnak, hiszen az olasz kiscsapat a motorokon kívül így a teljes hajtásláncot (sebességváltó, KERS, hidraulikai rendszer) is megkapja a Renault zászlóshajójának tekinthető Red Bull Racingtól.

A költséges motorfejlesztésektől egyelőre mindenki tart. A mostani 2,4 literes V8-as erőforrásokért jelenleg 8 millió eurót fizetnek a csapatok, viszont az új fejlesztésű 1,6 literes, turbós motorokért akár 20 millió eurót is el fognak kérni. Kérdéses tehát, hogy a Cosworth jelenlegi partnercsapatai, a Marussia és a már most is haldokló HRT képesek lesznek-e egyáltalán életben maradni, ha brit motorgyártó a jövőben nem kíván Forma 1-es motorokat tervezni.