F1: Vettel műszaki hibával is a leggyorsabb 2

A címvédő Sebastian Vettel nagyon ráérzett a vadonatúj austini pályára, ugyanis az Amerikai Nagydíj második szabadedzését is fölényesen “nyerte” úgy, hogy bő fél órát veszített, amíg a csapat egy vízszivárgás miatt szét- és összeszerelte az autóját.
Vettel a lágyabbik, közepes keverékű abroncson egyedül futott 1:37-es köridőt, a mögötte záró csapattársa, Webber és a bajnoki üldöző, Fernando Alonso is több mint héttizedet kapott tőle. Az edzés nagy részében amúgy az ausztrál volt az élen.
A szivárgás egyébként kezd krónikus problémává válni a Red Bullnál, hiszen ugyanez előfordult már Webbernél Abu-Dzabiban és a mai első edzésen is.
A tapadással küszködő két McLaren-pilóta a 4-5. időt hozta. Az edzés első felében rövid ideig az  élen is álló Felipe Massa és Nico Rosberg lett a 6-7., míg a kezdetben ijesztően lassú Bruno Senna a 8. helyre tornázta fel magát a Williamsszel a végére. 
Vettelhez hasonlóan Kobajasi Kamui is sokáig időzött a bokszban, amíg a Sauber szerelői kijavították a kipufogó hibáját, de így is a 9. lett végül, míg a top10-et Michael Schumacher zárta. A hétszeres bajnok már 2,4 másodperccel maradt el a címvédő idejétől.
Ahogy délelőtt, még délután is sokan és sokszor hibáztak a csúszós pályán, állandó látvány volt a kanyarokon való túlszaladás, elfékezés, megcsúszó autó – megpördülés is akadt.
A Williamsnél az utolsó pillanatokban volt egy kis ijedség, amikor Pastor Maldonado autója kisebb lángokat produkált a bokszutcába visszatérve, de nagy baj nem történt.
A sanyarú sorsú HRT-nél nem örülhettek nagyon, mindkét pilóta jelentősen kevesebb kört tett meg, mint a többiek, náluk is sokáig szerelgettek. A spanyol kiscsapaté lett az új versenyhelyszínen szerzett első büntetés kétes dicsősége is: a tesztpilóta, Ma Csing-Hua még az első edzésen lépte túl a bokszutcai sebességkorlátozást, a 60 helyett 69 km/órás tempó 2000 euróba került.
Az Amerikai Nagydíj időmérője szombaton magyar idő szerint 19 órakor kezdődik.
Amerikai Nagydíj, 2. szabadedzés, Austin, 2012.11.16.