Dieter Zetsche, a Mercedes vezérigazgatója cáfolta azon pletykákat, miszerint a Forma-1-es költségvetésüket több mint 40 millió euróval növelnék a következő évben. 

A korábbi hírek szerint az utóbbi időben gyengén teljesítő Mercedes a DTM-es költségek lefaragásával teremtette volna elő a jelentős összeget. A Mercedes reményei szerint ezzel a kerettel képes lenne felzárkózni a Red Bullhoz, Ferrarihoz és a McLarenhez, azonban Zetsche határozattan cáfolja az összegre vonatkozó híreket. “Nem áll szándékunkban a költségvetés növelése.”

Ennek ellenére a vezérigazgató is elismerte, hogy van hová fejlődniük a versenyben nyújtott szereplés terén: “A Mercedes motorok jelenleg a legjobbak a Forma-1-ben. A gyenge szereplés azt jelenti, hogy a motorokon kívül más részegységek miatt gyengébb a teljesítmény. Természetesen ezen záros határidőn belül változtatnunk kell” – nyilatkozta a német Die Zeitnak Zetsche.

A csapatfőnök, Ross Brawn szerint az idei gyenge szereplés hátterében a forradalminak tűnő újítás, az úgynevezett dupla DRS áll, ami rengeteg forrást emésztett fel, így nem maradt keret és idő más fejlesztésre.