F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 1
F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 2

F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig?

F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig?

F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 8
F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 9
F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 10
F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 11
F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 12
Fotó megosztása:
F1: Hogyan húzhatja Alonso Brazíliáig? 13

A hétvégi Amerikai Nagydíj előtt már csak kétesélyes az egyéni világbajnokság, Sebastian Vettel és Fernando Alonso harcol azért, hogy valamelyikük háromszoros világbajnok legyen idén.
Az előny a Red Bull-os címvédőnél van, Vettel 10 ponttal vezet, azaz ha 15-tel többet szerez vasárnap, mint a Ferrari spanyolja, akkor övé a cím, hiába hozhatna Alonso 25 pontot Interlagosban egy győzelemmel, a több futamgyőzelem még pontegyenlőség esetén is a németnek kedvezne.
A bajnokság az alábbi – mindkét pilóta célba érését feltételező – forgatókönyvek szerint maradhat nyitott matematikailag egészen a szezonzáróig:
– Vettel győz, de Alonso legalább negyedik lesz.
– Vettel második, de Alonso legalább a nyolcadik.
– Vettel harmadik, de Alonso legalább egy pontot szerez. 
Ha Vettel a dobogóig jut, Alonso pedig nem szerez pontot, mindenképp vége a játéknak – természetesen minden olyan kombináció, amelyben a ferraris pontszerzőként tud a Red Bull németje előtt zárni, Alonso helyzetét javítja.
Míg az egyéni küzdelem viszonylag nyitott, az már kész csoda lenne, ha a Red Bull nem húzná be a harmadik konstruktőri címét most vasárnap. A Milton Keynes-i alakulattal – csakis papíron – még harcban áll a Ferrari, de még ha Fernando Alonso és Felipe Massa kettős győzelmet is aratna Austinban, a Red Bullnak akkor is elég lenne négy pontocskát összeszednie (egy 8. hely), hogy lezárja a csapatok bajnokságát.