Amerikában nem lehet sikeres az F1? 1
Amerikában nem lehet sikeres az F1? 2

Amerikában nem lehet sikeres az F1?

Amerikában nem lehet sikeres az F1?

Amerikában nem lehet sikeres az F1? 8
Amerikában nem lehet sikeres az F1? 9
Amerikában nem lehet sikeres az F1? 10
Amerikában nem lehet sikeres az F1? 11
Amerikában nem lehet sikeres az F1? 12
Fotó megosztása:
Amerikában nem lehet sikeres az F1? 13

A Forma-1 öt év után visszatér az USA-ba, a texasi Austin mellett felépült Circuit of the Americason rendeznek versenyt a hétvégén.
A dallasi melletti, a NASCAR-nak és az IndyCarnak is otthont adó oválpálya, a Texas Motor Speedway elnöke azonban úgy véli, hiába minden, a Forma-1 sosem lesz igazán sikeres az Egyesült Államokban. A texasi szakember szerint az európai pedigréjű szériának nincs, nem lehet tömegbázisa. 
“Az az igazság, hogy nincs átjárás” – idézte a Reuters Eddie Gossage-t. “A NASCAR-szurkolók lenézik az F1-eseket, az F1-rajongók lenézik a NASCAR-osokat. Alma és virsli, szóval még csak nem is a körtét hasonlítjuk az almához, tényleg ekkora a különbség.” 
“A hagyományos pályaversenyzés nem amerikai sport, az oválpályás viszont az. Olyan ez, mint a labdarúgás, az sem lett itt soha sikeres, és soha nem is lesz az, egyszerűen nem a mi sportunk. Az F1 nem amerikai sport, és ez így is marad.”
Gossage ezzel együtt megérti, hogy az F1 újra és újra igyekszik betörni Amerikába, az új, austini nagydíjban pedig nem lát riválist, jó szándékkal figyeli a próbálkozást.
“Itt kell lenniük. Az USA-é a világ legnagyobb gazdasága, a Forma-1 pedig egy globális szintű sport, Amerika egyértelműen hiányzott a menetrendből.”
“De azt hiszem, elég sokan meglepődtek, amikor kiderült, hogy Austinról van szó, hiszen nem egy nagy piac, nem nemzetközi jelentőségű piac. Szerintem idén nagy siker lesz a futam, a kérdés az, hogy ezt fenn is lehet-e majd tartani. Ha megnézzük az F1 amerikai múltját, az elmúlt 30 évben sosem tudott sikeres maradni. Én drukkolok nekik, de nehéz lesz, a Forma-1 nem könnyítette meg a saját dolgát.”