Menesztik az F1 főorvosát 1
Menesztik az F1 főorvosát 2

Menesztik az F1 főorvosát

Menesztik az F1 főorvosát

Menesztik az F1 főorvosát 6
Menesztik az F1 főorvosát 7
Menesztik az F1 főorvosát 8
Fotó megosztása:
Az amerikai születésű, de évtizedek óta Belgiumban élő Gary Hartstein az 1990-es évek elején kezdett a spa-francorchamps-i pálya egészségügyi stábjában dolgozni, majd a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) 1997-ben vette fel a Forma-1 állandó orvosi csoportjába.
Hartstein azután a nemrég elhunyt Sid Watkins professzor keze alatt dolgozott, így amikor Watkins 2005 elején bejelentette visszavonulását, az FIA az amerikait választotta a Forma-1 főorvosi posztjára. 
Az 57 éves Hartstein azonban távozik, tegnap Twitteren jelentette be, hogy az FIA 2013-tól nem tart igényt a szolgálataira. 
“Most értesültem róla, hogy az FIA elnöke és az FIA orvosi bizottságának elnöke úgy döntött, nem hosszabbítják meg a Forma-1-es szerződésemet. Az okot nem tudom, de nem is az én dolgom” – írta. 
 
“A Brazil Nagydíj tehát a 247. és egyben utolsó Forma-1-es versenyem lesz. Életre szóló élmény volt ez a munka. Ha csak egy kis töredékét is visszaadtam annak, amit a sportág nekem személyesen adott, akkor máris megérte!”