A Pirelli két tesztelője közül a már 2011 óta alkalmazott Lucas di Grassit a jövő évre is megtartja, de hogy a brazil mellett ki dolgozik majd a gumikkal, egyelőre kérdéses.
“Lucas nagyszerű munkát végez nálunk. A jövő év utáni folytatás azonban azon múlik, hogy 2013-at követően is maradunk-e az F1-ben” – nyilatkozta a cég motorsportfőnöke, Paul Hembery a brazil Totalrace.comnak.
Az angol szakember korábban Robert Kubicát is emlegette, de a lengyel mostanában a ralizással van elfoglalva, az év végén visszavonuló Michael Schumachert pedig nem sikerült rávenni a gumitesztelői munkára. “Japánban próbáltam meggyőzni, de nem ment. Szerintem inkább ejtőernyőzni akar vagy ilyesmi” – mesélte nevetve Hembery.
Míg Kubica és Schumacher nem volt igazán komoly jelölt, vannak azért olyanok is. Di Grassi mellett idén a Toro Rossótól ejtett Jaime Alguersuari dolgozott, de a fiatal spanyol 2013-ban újra versenyezni akar. Így van ezzel az idei évet szintén kihagyó Adrian Sutil is, de a Pirelli listáján is szerepelnek mindketten.
“Lucas mellé több jelöltünk is van a piacról, például Sutil és Alguersuari” – mondta a pirellis, majd a kérdésre, hogy a Saubertől valószínűleg kipottyanó Kobajasi Kamuival is számolnak-e, így felelt: “Igen, ez is egy lehetőség. Majd meglátjuk, mi lesz vele, de szerintem egyelőre még versenyzői állást keres.”