F1: Sima kopipészt az austini pálya 1
F1: Sima kopipészt az austini pálya 2

F1: Sima kopipészt az austini pálya

F1: Sima kopipészt az austini pálya

F1: Sima kopipészt az austini pálya 9
F1: Sima kopipészt az austini pálya 10
F1: Sima kopipészt az austini pálya 11
F1: Sima kopipészt az austini pálya 12
F1: Sima kopipészt az austini pálya 13
F1: Sima kopipészt az austini pálya 14
Fotó megosztása:
F1: Sima kopipészt az austini pálya 15 A Forma-1-es felszerelés versenyről versenyre szállítása hat Boeing 747-es repülőgép feladata. Ezek közül az első már szerda délután megérkezett a jövő heti amerikai futam helyszínére, Austinba.

A repülőgépre főleg a paddocka szánt ellátmányt és felszerelést pakolták, árulta el a helyi lapoknak Steve Sexton, a pálya elnöke. A Circuit of the Americas vadonatúj létesítmény, a vb-címért az utolsó pillanatig harcoló Ferrarit azonban nem aggasztja ez a tény. Stefano Domenicali csapatfőnök szerint minden elemzés azt mutatja, hogy az austini pálya “egyszerű másolata” más, jól ismert helyszíneknek.

Austinban egyébként egy új F1-es dokumentumfilmet is bemutatnak jövő héten, az alkotás az 1 címet kapta. A film azokról a pilótákról szól, akik a sorozat legveszélyesebb időszakában, az 1960-as és 1970-es években versenyeztek.

Az 1 elkészítéséhez ritka archív felvételeket is felhasználtak, rekordszámú interjút készítettek hozzá. Nem kevesebb mint tizenkét világbajnok is megszólal a filmben, amelyet Paul Crowder rendezett. Bernie Ecclestone, Max Mosley, Sid Watkins, Jackie Stewart, John Surtees, Niki Lauda, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Nigel Mansell, Jody Scheckter, Damon Hill, Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton, Jenson Button, Jacky Ickx és Martin Brundle felbukkanására is lehet számítani a filmben.