Nem vár F1-es szerepet a Red Bull-tehetség 2

A Red Bull Racing kedden és szerdán a portugál Antonio Felix da Costát küldte pályára az abu-dzabi ifjoncteszten. A 21 éves pilóta idén az F3 Euroseriesben és a WSR Formula Renault 3.5 kategóriájában is kiválóan szerepelt, az előbbi bajnokságban harmadikként zárt, az utóbbiban úgy lett 4., hogy az első három fordulót kihagyta.
A portugál a két nap alatt két és fél versenytávot, 141 kört teljesített Abu-Dzabiban, szerdán a leggyorsabb volt, elégedetten értékelt:
“Újabb jó nap volt” – mondta a szerdai munka végeztével. “Megint jó sok kilométert megtettünk, ami nekem és a csapatnak is hasznos. Úgy gondolom, hogy egy ilyen napon, amikor a körülmények tökéletesek a tesztelésre, és már csak két futam van hátra az évből, a csapat szeretné a maximumot kihozni a lehetőségből, és szerintem ez sikerült is.”
Bár a korábbi ifjonctesztek után a Red Bullnál vezető fiatalok F1-es tesztelői vagy tartalékosi szerepeket is kaptak, da Costa egyelőre nem gondol ilyesmire.
“Óriási élmény volt, szeretnék köszönetet mondani az egész csapatnak a segítségért, és remélem, hogy én is segítettem őket! Most pedig a jövőre koncentrálok, ami minden bizonnyal a jövő évben a Formula Renault 3.5-ben eltöltendő teljes szezont jelent.”