A Hungaroring Sport Zrt. nemzetközi kapcsolatokért is felelős alelnöke, Gerstl Péter az elmúlt hét végén tárgyalt Bernie Ecclestone-nal Abu-Dzabiban. A megbeszélés a Forma-1-es Magyar Nagydíj jövőjét, a jelenleg érvényben lévő, 2016-ig szóló rendezési szerződés meghosszabbítását célozta. A találkozó eredményesen zárult, közölte a Hungaroring tegnap este.
Abu-Dzabiban Bernie Ecclestone biztosította Gerstl Pétert a szerződés meghosszabbításáról a 2017 és 2021 közötti újabb öt esztendőre, ami igen komoly fejleménynek tekinthető, hiszen az F1 ura nem titkoltan egyre kisebb szerepet szán az európai versenyeknek a jövőben.
A szerződéshosszabbításnak azonban feltétele a Hungaroring átépítése és a nyomvonal teljes újraaszfaltozása. Az összes bukótér végleges aszfaltozására is sor kerülhet, és folyamatosan modernizálhatják a nézőtéri területet a Hungaroringen. A munkálatok a jövő évi Magyar Nagydíj után kezdődhetnek el. Az új orvosi központ építése már idén megkezdődik.
A pálya új, több előzési pontot nyújtó nyomvonalának kialakításában Ecclestone személyes közreműködést vállalt, bevonva a tervezésbe Fernando Alonsót, Sebastian Vettelt, Michael Schumachert és Niki Laudát is.
A Hungaroring közlése szerint a szerződéshosszabbításhoz és az ehhez szükséges munkálatok elvégzéséhez a magyar kormány elvi támogatása biztosított, mivel a Magyar Nagydíj a magas jogdíj és az átépítés költségei ellenére is nemzetgazdasági szinten jelentős bevételt jelent a költségvetésnek évről-évre.
Az előzetes tárgyalásoknak megfelelően megkezdődhetnek a kormány és Ecclestone további egyeztetései, hogy 2013-ban megszülethessen az új szerződés.