Hiába szerezte meg a szombati időmérőn a második rajtkockát, a Red Bull-os Mark Webber teljesen elveszettnek tűnt a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjon. 
Míg Sebastian Vettel a bokszutcából rajtolva a 3. helyig kapaszkodott, az ausztrál veterán a rajtnál rögtön több helyet bukott, később Pastor Maldonadóval ütközött, aztán Felipe Massával volt incidense, végül Paul di Resta, Sergio Perez és Romain Grosjean lökdösődésébe keveredett be, ütközött, kiesett. 
A nem épp Webber-rajongásáról ismert Helmut Marko nyíltan kritizálta az ausztrált, hiszen ha csak valahol a top5-ben sikerült volna beérnie, a Red Bull már Abu-Dzabiban behúzhatta volna harmadik konstruktőri bajnoki címét.
“Ennél többet már nem lehetett volna hibázni a futamon. Nem volt egy jó napja. A rajt pocsék volt, a balesetek sem hiányoztak. Kár, mert ezt megéreztük a konstruktőri bajnokságban is” – mondta a Bildnek.
Maga Webber a Servus TV-ben szintén beszélt a bajnokságról, igaz, ő Vettel egyéni esélyei kapcsán. A német jelenleg 10 ponttal vezet Fernando Alonso előtt, és ha a jövő heti Amerikai Nagydíjon nem veri legalább 15 ponttal a spanyolt, akkor a szezonzáróra marad a döntés. Webber szerint ez kockázatos lehet.
“Ahhoz, hogy Sao Paulóban igazán jól teljesítsen, Sebastiannak napos, száraz időre van szüksége. Persze esőben is tud gyors lenni, de vizes körülmények között Fernando nagyon erős, Brazíliában pedig bármikor eleredhet az eső. Korábban már láthattuk, hogy ott mindig történik valami drámai.”