Privát versenypálya épül Görögországban, a projekt mögött álló üzletember szerint azonban egyelőre nem cél, hogy futamot is rendezzen a csődközelben lévő ország. Evangelosz Floratosz egyelőre csak annyit szeretne elérni, hogy a pálya feleljen meg az F1-es szabványoknak is, így adott esetben teszteket rendezhetnének rajta.

Floratosz bízik benne, hogy hamarosan elkezdődhet az építkezés Patrosztól nem messze. “Más országokban a kormány finanszírozná a pálya működését, de ennek itt nincs értelme” – mondta az üzletember. “Ez egy privát projekt, nem számítunk semmilyen kedvezményre.”

“Futamrendezésre sem hajtunk, nem ez az elsődleges célunk. Jelenleg nem szívesen fizetnénk azért, hogy bekerüljünk a verenynaptárba, talán később lehet erről szó. Egy pályát akarunk építeni, amely az év 365 napján használható és segít a helyi gazdaság fellendítésében. Továbbá szívesen kiadnánk a pályát F1-es csapatoknak, hogy teszteljenek rajta. Az időjárás nagyon jó, a helyszín könnyen megközelíthető, méltó riválisai lehetünk a többi európai pályának.”

Floratosz nem számít ugyan állami támogatásra, de egy kérvényt benyújtott, jövő héten dönt róla a parlament. A projekt tervezett költségvetése 100 millió euró.