Pastor Maldonado sokáig dobogós helyen haladt a Williamsszel az Abu-Dzabi Nagydíjon, kemény csatái is voltak, végül az ötödik helyen intették le. Nem kis teljesítmény ez a venezuelaitól, mert a futam nagy részét KERS nélkül csinálta végig.

“Kicsit csalódottak vagyunk amiatt, hogy lemaradtunk a dobogóról” – mondta a maximalista Maldonado. “Az autó erős volt, de az első safety car-szakasz után elromlott a KERS, és arra kellett koncentrálnom, hogy visszaverjem a többiek támadásait. Ez nem egyszerű ezen a pályán akkor, amikor van egy kis technikai gond.”

“Mark Webber peches volt, amikor megpróbált megelőzni, kívülről próbálkozott és érintette a kerekemet. Ettől megpördült, aminek biztosan nem örült, de rizikós manőver volt. A pontoknak nagyon örülünk, megmentettük a napot. Remélem, hogy a következő két versenyen is elöl leszünk!”

Ahhoz képest, hogy már a rajtnál balesetezett, értékes pontokat szerzett Bruno Senna is, nyolcadiknak ért be. “Kemény hétvége volt, de minden jó, ha a vége jó” – mondta a brazil. “Jól rajtoltam, de aztán az 1-es kanyarban harapófogóba kerültem és eltaláltak. Mindent elölről kellett kezdenem, de megőriztem a hidegvéremet. Amikor igazán kellett, akkor jó volt a tempónk, össze is jött néhány pont a csapatnak. Ezért vagyunk itt és soha nem adjuk fel. Jó hangulatban utazunk az utolsó két versenyre!”