Alonso: Tökéletes időmérő volt 1
Alonso: Tökéletes időmérő volt 2

Alonso: Tökéletes időmérő volt

Alonso: Tökéletes időmérő volt

Alonso: Tökéletes időmérő volt 21
Alonso: Tökéletes időmérő volt 22
Alonso: Tökéletes időmérő volt 23
Alonso: Tökéletes időmérő volt 24
Alonso: Tökéletes időmérő volt 25
Alonso: Tökéletes időmérő volt 26
Alonso: Tökéletes időmérő volt 27
Alonso: Tökéletes időmérő volt 28
Alonso: Tökéletes időmérő volt 29
Alonso: Tökéletes időmérő volt 30
Alonso: Tökéletes időmérő volt 31
Alonso: Tökéletes időmérő volt 32
Alonso: Tökéletes időmérő volt 33
Alonso: Tökéletes időmérő volt 34
Alonso: Tökéletes időmérő volt 35
Alonso: Tökéletes időmérő volt 36
Alonso: Tökéletes időmérő volt 37
Alonso: Tökéletes időmérő volt 38
Fotó megosztása:
Alonso: Tökéletes időmérő volt 39

Ha Sebastian Vettelt nem büntetik az időmérő végi leállása miatt, akkor a bajnokságban már most is 13 ponttal vezető német négy hellyel előbbről rajtol majd, mint az üldöző Fernando Alonso.
Az Abu-Dzabi Nagydíj időmérőjén ugyan Vettel sem remekelt a 3. hellyel, de Alonso 7. helye így is gyenge. A spanyol azt mondta, nem rajta múlott:
“Tökéletes volt az időmérőm, ez volt az elérhető maximum. Ma nem voltunk versenyképesek. A Q1-ben, a Q2-ben és a Q3-ban is 1:41,5-öt hoztam. Ha százszor mentem volna körbe, akkor is ez lett volna a maximum. Sajnos hatan gyorsabbak voltak. Vasárnaponként általában jobb a tempónk, majd meglátjuk, sikerül-e gyorsulni!” – nyilatkozta közvetlenül az időmérő után. 
A ferrarist egyébként négy versenyzőtársával együtt, a kvalifikáció után szúrópróba-szerű doppingvizsgálatra vitték. Ezt követően egy kicsit bővebben is kifejtette a fentieket:
“Mindhárom szabadedzésen nagyjából itt jártunk, a Q3-tól sem lehetett többet várni, valahol az 5-8. közé készülhettünk és ott is vagyunk. Elégedett vagyok magammal, mert mindent kifacsartam az autóból. Az ide hozott fejlesztések javítottak az autón, de a többiek sem csak ültek és malmoztak… Vasárnap jobban szoktunk teljesíteni, reméljük, most is így lesz, bár ilyen kicsi gumikopás mellett a stratégiai lehetőségek is korlátozottak, nehezebb előrelépni. Tudjuk, hogy a maradék három futamon 14-gyel több pontot kell szerezni, mint Vettel, ez az egyetlen cél.”
“A bajnokság szempontjából jobb, hogy a McLarenek a gyorsak itt, mert nem úgy tűnik, hogy mi versenyben vagyunk (a győzelemért). Persze Indiában sem tűnünk gyorsnak, aztán a vasárnap mégis édes lett.”
“Természetesen szeretnék közelebb lenni az élhez, de ez van. Szerencsére a verseny vasárnap van, a cél, hogy Vettelnél több pontot szerezzek. A hetedik és a harmadik helyről rajtolva is borulhat minden, néha a pole-ból indulva is történhet valami, szóval az majd holnap dől el, hogy ez jó vagy rossz hétvége volt-e.”
A 9. időt teljesítő Felipe Massa így nyilatkozott: “Nem volt jó az időmérő, az 5-6. helyet vártuk. A pálya jellege nagyon hangsúlyos, a McLaren legutóbb jócskán le volt maradva a Red Bullhoz képest, most meg övék a pole. Fernando autóján volt néhány új alkatrész, mert ő jobban bánik az adatokkal – remélem, hogy a futamon versenyképesebbek leszünk!”
Ha Vettel és Alonso az időmérőn elért eredménnyel megegyezően érne be vasárnap délután, akkor a Red Bull-os előnye 22 pontra nőne két futammal a vége előtt.