F1: Vettel az élen, Alonso messze 2

Ahogy várni lehetett, az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén jelentősen csökkentek a köridők az első gyakorláshoz képest, és a sorrend is átalakult egy kicsit. A lágygumis gyors körökön Sebastian Vettel volt a leggyorsabb, igaz a mclarenes Lewis Hamilton nem “kapott ki” sokkal, a hátránya csak 168 ezred volt.
Mögöttük a két csapattárs, Jenson Button és Mark Webber zárt, őket pedig a két Lotus-pilóta követte a kvalifikációs szimulációkon futott időkkel. 
Bár a Ferrari elsősorban szombatra szeretne javulás elérni, úgy tűnik, időmérős tempóban az új fejlesztések ellenére sem sikerült közelebb kerülni a Red Bullhoz, Fernando Alonso és Felipe Massa a 7-8. idővel végzett, Alonso bő nyolctizedet kapott a címvédőtől. Tegyük hozzá, Hamiltonon kívül senki nem bírt igazán Vettellel.
A top10 végébe a williamses pastor Maldonado és a sauberes Sergio Perez kapaszkodott fel.
Az edzés második felében szokásosan jobban a megtankolt autókkal hosszabb etapokat próbálgattak a csapatok, ezen a téren jóval nehezebb az erőviszonyokra tippelni, hiszen a pontos üzemanyag-mennyiségek nem ismertek, de amennyire látszott, versenytempóban az első három négy csapat közel lehet.
Az edzésen komolyabb incidens nem történt, egyedül Vitalij Petrovnak volt egy megpördülése. Michael Schumacher (14.) a nap folyamán kétszer is figyelmetlen volt, az első edzésen a marussiás Timo Glockot, a másodikon Perezt tartotta fel elég csúnyán.
A Red Bullnál Vettel elsősége ellenére nem volt minden tökéletes, Webber az utolsó tíz percben már nem körözhetett, ugyanis az autót vízszivárgás és újabb KERS-probléma miatt a garázsban tartották. 
Az Abu-Dzabi Nagydíj időmérője szombaton a hagyományos időpontban, 14 órakor kezdődik.
Abu-Dzabi Nagydíj, 2. szabadedzés, Yas Marina, 2012.11.02.