Lewis Hamiltonnak mindig is feküdt az abu-dzabi pálya, az idei versenyhétvége első edzésén pedig csak megerősítette ezt. Az utolsó mclarenes futamait gyűrő angol 1:43,285-ös körével bő háromtizedet adott csapattársának, Jenson Buttonnak, a bajnoki éllovas Sebastian Vettel már bő héttizedet, Fernando Alonso több mint egy másodpercet kapott.
Az első edzés szokás szerint lassan pörgött fel, bár egyesek már kora reggel óta dolgoztak: a Ferrari  – idén először – élt a kötelező takarodó alóli egyik felmentésével, az olasz csapat már jóval a pálya hivatalos nyitása előtt az autó új fejlesztéseit szerelgette.
A top10-be a mclareneek és a két bajnoki éllovas mögött Mark Webber, a két Mercedes, a két Williams és a lotusos Kimi Räikkönen fért be. 
Az idők természetesen nem igazán mérvadók, a tisztuló aszfalt, a később pár fokot csökkenő hőmérséklet, a lágyabbik keverék használata és a kvalifikációs szimulációk a második edzésen csökkenést hoznak majd és a látszólagos erőviszonyok is változhatnak.
Jó néhány tartalékos, tesztpilóta lehetőséget kapott ma: a Williamsnél Valtteri Bottas dolgozott, a Force India Jules Bianchit vetette be, a Caterhamnél Giedo ban der Garde vezetett volna, ha motorhiba miatt három körnél többet is mehet, a HRT a kínai Ma Csing-Huát küldte pályára.
A Marussiánál debütáló is akadt, az angol Max Chilton most vezetett először Forma-1-es versenyhétvégén. A pilóta egyébként nagy eséllyel pályázok az orosz-angol alakulat 2013-as versenyzői helyére. 
Abu-Dzabi Nagydíj, 1. szabadedzés, Yas Marina, 2012.11.02.