Bár Koreában elveszítette a vezetést, Indiában pedig megduplázódott a Sebastian Vettellel szembeni hátránya, a 13 pontos lemaradásban lévő Fernando Alonso továbbra is meg van győződve róla, hogy megnyerheti a bajnoki címet idén. A spanyol szerint ő maga és a Ferrari is 100 százalékot belead az utolsó három versenyen.
“Hiszek és bízom a munkámban és a csapatunkban. Azt hiszem, sokszor bizonyítottuk már, hogy sosem adjuk fel, az utolsó pillanatig küzdünk, és a nehéz időszakokban is 100 százalékot adunk. A csapatnak nagy tapasztalata van már a bajnoki címekért való harcban, mindenki nagyon motivált. Indiában biztató jeleket láthattunk a tempót illetően, de még kellene pár tized, főképp szombaton. De most is jön egy kis előrelépés, az USA-ban is jön majd. Azt hiszem, mindenkinél van egy kis ingadozás – sorozatban négy csúcs a Red Bullnál, hamarosan jön majd a hullámvölgy is” – mondta csütörtökön Abu-Dzabiban.
Alonso a kis előrelépések ellenére sem gondolja, hogy erőből képes lehet verni Vettelt, a spanyol terve az, hogy ott lesz a Red Bull-os nyakán és könyörtelenül kihasználja az esetleges hibákat, botlásokat, sőt egyenesen ő próbálja hibába kergetni a riválist.
“A futamra minden korábbinál jobban igyekeztünk felkészülni. Minden futamra nagyon készülünk persze, de tudjuk, milyen fontos ez az utolsó három verseny. Új fejlesztések jönnek, az edzésen majd meglátjuk, hogy működnek. Nem gondoljuk, hogy India után öt nappal, Abu-Dzabiban rögtön teljesen felzárkózunk a Red Bullra, az F1-ben nincs csodaszer, nincs csodaalkatrész.”
“De igyekszünk közelebb kerülni és növelni a nyomást. Volt négy könnyű versenyük, eddig elég kényelmes előnyük volt, még kisebb hibák is belefértek, de mostantól olyan közel akarunk lenni, hogy minden lehetőséget kihasználhassunk, amikor nem dolgoznak tökéletesen. Nekünk tehát tökéletesen kell szerepelni ezen a hétvégén, mindhárom hétvégén, ott kell lenni egészen közel, és a futamon végig támadni kell.”