Bár a Lotus a hét elején megerősítette, hogy Kimi Räikkönen 2013-ban is náluk versenyez, a finn későbbre nincs lekötve. Jelenleg nagyon élvezi az F1-et, így előfordulhat, hogy még évekig marad.
2009 végén ugyan kurtán-furcsán ejtette a Ferrari Fernando Alonso kedvéért, az őt visszahívó McLarennel pedig akkor nem tudott megegyezni, de a 2007-es bajnok elvi szinten így sem zárja ki, hogy valaha még felbukkanhat valamelyik excsapatánál, ha a Lotusszal nem lesz elég eredményes. 
“Azt hiszem, az elmúlt év összességében jó volt a csapat számára, de természetesen az ember nyerni akar, a bajnoki címért akar küzdeni. Nem vagyok 100 százalékosan elégedett, hiszen ha már itt  vagyok, akkor győzni szeretnék, sikeres akarok lenni” – mondta a Telegraph-nak.
“A ferraris szakasz egy kicsit szebben is végződhetett volna, de az egykori ottani munkatársaimmal nagyon jó volt a kapcsolatom, és a mai napig beszélünk. Szóval sose lehet tudni. Nem tudom, meddig folytatom a versenyzést, az is lehet, hogy már csak pár évig” – mondta az esetleges maranellói visszatérésről, majd azt is cáfolta, hogy a volt McLaren-főnök Ron Dennisszel fagyos lenne a kapcsolata.
“Igen, tény, hogy jó néhány dologban eltér a véleményünk, de a mai napig beszélő viszonyban vagyunk. Sose vesztünk össze, az emberek csak keverik a szart. Senkivel semmi gondom.”