Mark Webber idén két futamot nyert, de a nyár közepétől indult mélyrepülése miatt őszre kihullott a bajnokság igazi esélyesei közül. Csapattársa, Sebastian Vettel ez elmúlt négy futamot sorozatban megnyerte, egyértelmű favorittá lépett elő.
Webber a múlt hétvégi Indiai Nagydíj előtt még arról beszélt, hogy ha úgy alakul, hogy vezeti a versenyt, nem fog félreállni Vettel kedvéért, amíg matematikai esélye van a címre, küzdeni fog. Bár a matematikai esély még megvan, de mivel a maradék három versenyen összesen 75 pont szerezhető, az ausztrál hátránya pedig 73 pont, így világos, hogy mostantól csakis támogatói szerepet játszhat. A Red Bullnál számítanak a veterán ésszerű viselkedésére.
“Mindig is azt mondtunk, hogy a versenyzőink józan eszére számítunk, az elmúlt hetekben pedig bizonyították is, hogy konstruktívan dolgoznak együtt, észben tartják, hogy nem tehetnek olyasmit, ami ártana a csapatnak” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.
A közvetlen főnök, Christian Horner szerint is elképzelhetetlen, hogy Webber betartson Vettelnek: “Mindkét pilótánk elég rutinos ahhoz, hogy tudják, mi forog kockán a csapat számára.”
A háromszoros világbajnok Niki Lauda úgy véli, Webber egyszerűen nem akar gyengének látszani, ezért beszél olyan harcosan, de valójában helyén van az esze és a szíve, nem okozhat gondot:
“A versenyzőknek megvan a magukhoz való eszük. Én is így voltam ezzel. Ha nem volt esélyem a bajnoki cím megszerzésére, akkor az motivált, hogy a csapattársamat segítsem. Webber nem mondja ki ezt nyíltan, nem akar gyengének látszani, de ha csak nincs szó nyílt gyűlöletről – márpedig a Red Bullnál nincs ilyen -, akkor az ember mindig szívesebben látja a csapattársát nyerni, mint valaki mást.”