F1: Räikkönent nem kellett kényszeríteni 2

A Lotus tegnap jelentette be, amit amúgy is sejteni lehetett, azaz hogy az év elején visszatért Kimi Räikkönen 2013-ban is náluk versenyez majd. 
A finn pár hete bizonytalanságot keltett azzal, hogy egy videóban nagy titokzatosan egy biankó szerződést írt alá, lebegtette a jövőt, de a múlt héten kiderült, hogy ez csak egy új szponzori partnerséget készített elő. A ruhagyártó cég räikkönenes reklámjában a pilótát elrabolták, megzsarolták, csak így sikerült rávenni az aláírásra. Azt mondja, a Lotusnál nem volt erre szükség.
“Nos, más, nemrég aláírt szerződéssel ellentétben a csapatnak nem kellett megkötöznie és megzsarolnia egy fotóalbummal, ezúttal nem volt szükség ilyesmire” – viccelődött a csapat által kiadott interjúban.
“Az idei év bizonyította számomra, hogy ugyanúgy szeretem a versenyzést, mint korábban. Nem is jöttem volna vissza az F1-be, ha nem így lenne. De a Forma-1-es autók vezetése ma is ugyanúgy felpörget.”
“Azt hiszem, néhányan kételkedtek a teljesítményemben, miután távol voltam egy darabig, de én személy szerint nem is éreztem, hogy kihagytam valamennyit. Igen, mással foglalkoztam, de amint visszajöttem az F1-be, azonnal éreztem, hogy elég fitt és elég gyors vagyok hozzá. Ugyanúgy vágyom a győzelmekre, mint bármikor, és bizonyítottam, hogy képes is lehetek rá. Bár idén még nem jött össze, de párszor közel jártam, és addig próbálkozom majd, amíg nem sikerül.”
 
Räkkönen versenyzésére nem is lehetett idén panasz, de a futamokon általában eleve hátrányból indult az élmenőkhöz képest amiatt, hogy a kvalifikáción nem szerzett elég jó rajthelyet. Leginkább ezen szeretne javítani 2013-ban.
“Természetesen a fő célom a jövő évre is az, hogy mindig, minden hétvégén, minden futamon a maximumot nyújtsam. Úgy gondolom, hogy a jobb versenyeredményekhez a kvalifikáción kellene többet kihozni magamból és az autóból. Az idei év jól mutatta, hogy az első két sor valamelyikében kell lenni a győzelemhez. 2013-ra javítanom kell a rajtpozíciókon, ez az egyik legfőbb célom.”