Sebastian Vettelt évek óta a Ferrarihoz “küldik”, idén tavasszal pedig egyenesen odáig jutottak a pletykák, hogy a Red Bull németje már alá is írt az olasz csapattal, 2014-től náluk versenyez. Bár a spekulációkat jó néhányszor cáfolták már a Red Bull és a Ferrari részéről is, Indiában valamiért újra előkerült a téma.
“Nem, nincs semmi, nincs mit mondanom, semmit sem írtam alá, semmi sem változott” – mondta Vettel, amikor erről kérdezték. “Nem tudom, honnan került ez elő, nem olvasok sok újságot, szóval elég meglepő, hogy megérkezem a pályára és erről kérdezgetnek. De hadd tisztázzam: nincsen semmi hír, nagyon jól érzem magam a Red Bullnál.” 
A csapatfőnök, Christian Horner örömmel vette pilótája szavait. 
“Sebastian és a csapat kapcsolata nagyon erős. Mi nagyon jól tudjuk, mi a helyzet és mi a jövő. Persze a csapattagok is olvassák a híreket, ezért is volt fontos eloszlatni a pletykákat. Én is ezt tettem, amint felbukkantak” – mondta az angol.
A paddockban egyesek úgy vélik, hogy a pletykákat maga a Ferrari tartja életben, ezzel szeretnék destabilizálni a bajnoki hajrában a Red Bullt. Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko nem ment addig, hogy megnevezze az olasz csapatot, de valóban ilyen szándékot sejt a háttérben.
“Teljesen szükségtelen volt (Vettel cáfolata), mert valaki egyszerűen csak meg akart minket zavarni.  Azt nem tudom, honnan jött a pletyka, de azt igen, hogy nem igaz. Sebastiannak biztos szerződése van velünk 2014 végéig. És Seb sem hülye, tudja, hogy Alonso 2016-ig a Ferrarinál van, nem lesznek csapattársak.”
A pszichológiai hadviselés más fronton is folyik, Alonso a hétvégén igyekezett Vettel eredményeit kicsinyíteni, amikor arról beszélt, hogy nem egyszerűen a pilótával, hanem a Red Bull sztártervezőjével, Adrian Neweyval áll harcban. A kiszólásra Vettel reagált, szerinte nem fair ilyet mondani.
“Szerintem általában nem csak közöttünk, a pilóták között folyik a küzdelem, a csapatok, az összes csapattag részt vesz a versenyben. Ha körbenézünk a Red Bull garázsában, láthatjuk, hogy minden egyes ember 100 százalékosan azon dolgozik, hogy versenyképesebb legyen a csapat, még azok is, akik esetleg épp nincsenek jól. Szerintem a csapattagokkal szemben nem fair ilyet mondani.”