F1: Alonsót nem lehet lenyomni 2

Amikor Sebastian Vettel magabiztosan nyerte az Indiai Nagydíj időmérőjét szombat délután, Fernando Alonso pedig csak az 5. rajthelyet szerezte meg, úgy tűnt, hogy a német egy vasárnapi győzelemmel kényelmes mértékűre növeli majd a bajnokságban bírt hatpontos előnyét.
Vettel végül győzött, de az előny nem nőtt nagyra, ugyanis Alonso saját szavai szerint “120 százalékon” hajtva egészen a második helyig kapaszkodott. A Ferrarinál nagyon büszkék a spanyolra.
“Micsoda verseny Fernandótól, egyszerűen elképesztő! Szombaton azt mondta, hogy 60 körös időmérőként megy majd, és állta a szavát, a rajttól a célig támadott. Ez a második hely az ő tehetségének és agresszív hozzáállásának eredménye, azé, hogy sosem adja fel, a mögötte álló csapat pedig mindent megtesz, hogy ehhez méltó autót adjon alá. Tény, hogy Indiából nagyobb hátránnyal távozunk, mint amekkorával érkeztünk, de az élen állók nem lehetnek nyugodtak a futam után, Fernando és a Ferrari az utolsó pillanatig egy hajszálnyit sem vesz vissza” – mondta a csapatfőnök, Stefano Domanicali.
A Red Bull-főnök vette is az adást, Christian Horner Vettel sorozatban negyedik győzelme után is tart Alonsóéktól.
“Semmiképp sem lehetünk nyugodtak, mert Fernando mindig odaér valahogy. Most is nagyon erős verseny futott. A konstruktőri bajnokságban nagy az előnyünk, de egyéniben csak 13 pont. Ha azt nézzük, hol voltunk négy futammal ezelőtt, akkor nagyon szép, de meg is kell tartanunk a lendületet. Sebastian sorozatban a negyedik futamát nyerte, ilyen még nem volt. Hihetetlenül teljesített a hétvégén, minden edzésen ő volt az első, minden kört vezetett. De sok beszédnek sok az alja, a pályán kell bizonyítani, még három tökéletes hétvége kell.” 
“Fernando egy klasszis versenyző, a Ferrari egy klasszis csapat. Nagyon jól dolgoznak. Alonso kiemelkedően egyenletesen teljesít, a legeslegjobbunkat kell nyújtanunk, ha meg akarjuk őrizni az előnyt vele szemben!”