Kimi Räikkönen szerint a Lotusban benne volt egy dobogós eredmény az Indiai Nagydíjon, de ennek elérésére az elrontott időmérő után nem volt esély. A finn 45 másodperccel Sebastian Vettel mögött, a hetedik helyen ért célba, sokat küszködött a tapadással.

“Őszintén úgy gondolom, hogy ezen a hétvégén olyan autónk volt, amellyel a dobogóért küzdhettünk volna” – nyilatkozta Räikkönen. “Sajnos, a tegnapi időmérőn elkövetett hibánk miatt elúszott ez az esély.”

“Massával jót csatáztam, a bokszkiállásoknál elé kerültem, de aztán az egyenesben visszaelőzött. Nagyon jó volt az autó, mégsem tudtam vele kezdeni semmit, az egyenesekben senkit nem tudtunk megelőzni. Csalódás, nem kérdés, de saját magunkat hoztuk ilyen helyzetbe tegnap, most megfizettük az árát.”

“A világbajnokságnak annyi, de ez nem igazán számít. Csak a tegnap miatt vagyok csalódott, mert tényleg nagyon jó autónk volt, mégsem tudtuk kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. Remélhetőleg a következő versenyen okosabbak leszünk.”

Romain Grosjean a maga részéről jóval elégedettebben beszélt:
“A 12. rajthelyről a 9. helyen beérni nem rossz, de lehetett volna azért jobb is. Ezzel együtt szerintem egész jó versenyünk volt. Mindent megtettünk, mindenki 100 százalékon dolgozott, de az egyenesekben hiányzott a tempó, lehetetlen volt az előzés. Minden egyes körön keményen nyomtam, mintha egy 90 perces időmérő lett volna, mindent kihoztam az autóból, szóval elégedett vagyok.”
A csapatfőnök, Eric Boullier Räikkönenhez hasonlóan a szombatban látta a problémát, az rontotta el az amúgy önmagában jó vasárnapi szereplést.
“Ahogy minden futam esetében, most is a kvalifikáció volt a kulcs, a tegnapi teljesítményünk határozta meg a mai versenyünket. Sajnos Kimi nem tudta megelőzni Felipét, beragadt mögé, pedig a tempónk talán meglett volna egy picit jobb eredményhez is. Egyértelmű, hogy dolgoznunk kell az időmérős teljesítményen. Tudjuk, hogy az autónk erős a versenyen, és azt hiszem, a pilóták hozták is ma az elvártakat. A csapat is jól szerepelt a stratégiát illetően, arra sem lehet panasz. De azt kimondhatjuk, hogy bosszantó, hogy nem sikerült többet elérnünk.”