F1: Vettel az élen, a Ferrari trükközik 2

Ahogy a pénteki két edzésen, úgy a szombat délelőtti utolsó gyakorláson is Sebastian Vettel volt a leggyorsabb Indiában. A 29 fokos levegő- és 35-36 fokos aszfalthőmérséklet, valamint csúnya, poros-szmogos körülmények között zajló egyórás szabadedzésen egyedül a címvédő futott 1:26 alatti időt, és talán még gyorsabb is lehetett volna, de nagyon erősen induló utolsó körén kétszer is forgalomba került.
A kvalifikáció favoritja egyértelműen Vettel tehát, de mögötte komoly csata lehet a további helyekért: az edzésen Jenson Button kettő, Mark Webber két és fél, Lewis Hamilton három, Kimi Räikkönen és Bruno Senna(!) pedig bő három és fél tizeddel maradt el tőle. 
A bajnoki címért küzdő Fernando Alonso a 7. lett, közel héttizeddel volt lassabb a fő riválisnál, pedig a Ferrarinál nemcsak műszakilag, de taktikailag is készültek az időmérőre: a második, hosszú egyenesen a már Monzában is látott módon egymás szélárnyékos “húzását” gyakorolták, valószínűleg úgy érzik, Alonso így kerülhet közelebb az amúgy érinthetetlennek látszó Red Bullhoz. 
A top10 végén a Force Indiá-s Nico Hülkenberg, a Mercedes visszavonulásra készülő veteránja, Michael Schumacher és a lotusos Romain Grosjean sorakozott. A 11. helyen záró Felipe Massa még egy másodpercen belül végzett Vettelhez képest, de mögötte újabb, közel fél másodperces lemaradással álltak a többiek.
Az edzés néhány elfékezéstől és megcsúszástól-megpördüléstől eltekintve incidensek nélkül zajlott.
Az Indiai Nagydíj időmérője magyar idő szerint 10.30-kor kezdődik.
Indiai Nagydíj, 3. szabadedzés, Buddh International, 2012.10.27.