F1: Franciaország pótolhatja New Jersey-t 2

Miután a múlt héten kiderült, hogy Bernie Ecclestone-nak igaza volt, és a 2013-ra tervezett New Jersey-i utcai futam nem rendezhető meg a jövő évben, a versenynaptár 20-ról 19 futamosra “zsugorodott”.
New Jersey kidőlése után felmerült, hogy Törökország léphetne be pótlásként, de úgy tűnik, inkább az amúgy is az F1-es visszatérésen dolgozó Franciaország használná ki a lehetőséget.
Tavaly úgy látszott, hogy Forma-1-ből 2008 után kipottyant Francia Nagydíj 2013-ban bekerülhet a naptárba, de a politikai széljárás fordulása kihúzta a szőnyeget mindkét jelentkező, a Paul Ricard és a Magny-Cours pálya alól. Az új kormányzat jelezte, hogy állami pénzt nem ad a verseny rendezésére.
A Paul Ricard most mégis jönne, a pálya főnöke, Stephane Clair a Le Figarónak nyilatkozva azt állította, hogy 90 százalék eséllyel Francia Nagydíjat tartanak 2013-ban, ha minden jól megy a naptár átrendezése után szeptember elején, a Belga és az Olasz Nagydíj mellé kerülhet a klasszikus verseny. Igaz, gyors döntésre van szükség.
“A mi projektünkhöz nincs szükség állami támogatásra. Mindent rendeznünk kellene november végére, hogy a jogi kérdésekkel is foglalkozhassunk. Január 1-jén pedig megkezdhetnénk a jegyeladást. A pálya felkészítésére is kellene három hónap” – állította Clair.