Gerhard Gribkowsky, a BayernLB pénzintézet korábbi bankára bevallotta, hogy kenőpénzt fogadott el Bernie Ecclestone-tól a Forma-1 jogainak áron aluli eladása érdekében, emiatt jogerős börtönbüntetését tölti. Az ügyben még Ecclestone ellen is vádat emelhetnek, addig egy újabb per gondolatával kell megbarátkoznia.

Miután kiderült, hogy a BayernLB-t jelentős kár érte a tranzakcióban, a bank most kompenzációt kér Ecclestone-tól. A követelt összeg 248 millió font, átszámítva 87 milliárd forint, a nagyfőnök azonban nem aggódik.

“Megkérdezték a jogászainkat, hogy visszakaphatják-e a pénzt. Nem válaszoltam” – mondta Ecclestone. “Mi értelme lett volna? Úgyis perelni fognak. Ha nyernek, megkapják a pénzt. Ha veszítenek, még buknak is az ügyön. Ez minden.”

“Ezeknek a pereknek a nagy része megegyezéssel ér véget, senki nem akar bajt feleslegesen. De most nem lesz ilyen: eddig kétszer lettem megzsarolva ebben a balhéban, egy harmadikat nem akarok. Nem aggódom, már így is eléggé felbosszantott ez a történet.”