Bár lehetősége lenne rá, a Pirelli jó ideje nem adott tesztelésre új, kísérleti gumikat a csapatoknak a pénteki edzésekre, azonban az idény végén még egyszer megteszi ezt, a Brazil Nagydíjon a 2013-as abroncsokat próbálgathatják az alakulatok. Két-két szett jár majd pilótánként.
A Mercedes főnöke, Ross Brawn szerint nagyon jó lehetőség lesz az ismerkedésre, a hatékonyan dolgozó csapatok szép előnyt kovácsolhatnak 2013 elejére az Interlagosban begyűjtött adatokból.
“Úgy tűnik, eléggé mások lesznek ezek a gumik. A Pirellitől kapott adatok alapján puhább az abroncsok szerkezete, bár úgy tudom, a keverékek hasonlóak maradnak. A brazíliai pénteki teszt tehát nagyon fontos lesz. Az abroncsok formája nem változik drámaian, de a terhelés alatti deformálódásuk különbözni fog, ezt pedig jól ki kell ismernünk. A szélcsatornában is az új gumik tekintetbe vételével kell majd tesztelnünk” – mondta a mérnök.
 
Előfordulhat, hogy a bajnoki cím sorsa csak a Brazil Nagydíjon dől el, ha pedig így lesz, Sebastian Vettelék és Fernando Alonsóék nem igazán foglalkozhatnak a gumiteszteléssel a szabadedzésen, a vasárnapi végső összecsapásra való felkészülés miatt ebben a tekintetben hátrányba kerülhet a Red Bull és a Ferrari. 
Brawn azt mondja, így jártak: “Az ő döntésük lesz. Ez az egyik előnye annak, ha valaki már nincs versenyben.”