Holnap megkezdődik a második Indiai Nagydíj versenyhétvégéje az Újdelhi melletti Buddh pályán. Az időjárás ezen a hétvégén nem okoz majd fejtörést a csapatoknak, esőre nincs kilátás, napos, meleg idő, 28-30 fokos csúcshőmérséklet várható péntekre, szombatra és vasárnapra is.
Bár az idő tavaly is száraz volt, a körülmények most egy kicsit jobbak lesznek bizonyos szempontból, előreláthatólag nem lesz olyan poros, csúszós a pálya, mint az első alkalommal. Tavaly a versenyt megelőzően sokáig száraz idő volt, a létesítmény körüli építkezések pedig az utolsó pillanatig tartottak, ezért lepett be mindent a por, most viszont már nem kell számolni a földmunkák hatásával.
2011-hez hasonlóan marad a két DRS-zóna is, igaz, a tavalyi tapasztalatok alapján a második szakaszon egy kicsit hosszabbít az FIA. A futamon először a 3. és 4. kanyar között húzódó óriásegyenesen nyithatják majd a szárnyat a pilóták, ennek mérési pontja a 3. kanyar bejáratánál lesz, az aktiválási pont pedig az egyenes egyharmadánál, a korábbinál 80 méterrel előrébb következik.
A második szakasz a rajt-célegyenesen fekszik, DRS a használatának feltételét jelentő egy másodperc alatti követési távolságot a megelőző kör végén, még a 15. kanyar kijáratánál mérik majd.
Az FIA a DRS-zónák mellett a pilótasteward személyét is bejelentette: a hétvégén az egykori Hesketh-, Surtees-, Hill-, Shadow és Williams-pilóta, az utóbbi alakulat első bajnoki címét 1980-ban megszerző ausztrál Alan Jones lesz.
F1: Marad a két DRS-zóna Indiában 1