Bár a Szingapúrban, Japánban és Dél-Koreában aratott győzelmekkel Sebastian Vettel nemcsak ledolgozta hátrányát, hanem hatpontos előnyre is szert tett a világbajnokságban, négy futammal a vége előtt még semmit sem vehet biztosra a Red Bull-os német.
“Pillanatnyilag nagyon Vettelnek áll a zászló, de korai lenne még a bajnoki címet ünnepelni. Nemrég még úgy nézett ki, hogy Fernando Alonso tuti bajnok lesz, de kétszer is kiesett. Ez is mutatja, milyen gyorsan változhatnak a dolgok, szóval Vettelnek nagyon óvatosnak kell lennie!” – figyelmeztetett a háromszoros bajnok Niki Lauda az Österreich című lap hasábjain.
Úgy tűnik, Vettel maga is úgy véli, a második címvédése még nem garantált, a hírek szerint a fő rivális Alonsóhoz hasonlóan a hajrában visszavesz a pályán kívüli tevékenységekből.
Az indiai Telegraph arról ír, hogy a 25 éves német arra kérte a Red Bullt, hogy ne szervezzenek számára “potenciálisan zavaró rendezvényeket, bemutatókat”. A hír hitelesnek tűnik, hiszen bár már szerdán Újdelhibe érkezik, a címvédő csapattársával, Mark Webberrel ellentétben nem vesz részt a helyi krikettcsillag Gautam Gambhir részvételével tartott médiaeseményen.
“Négy futam van hátra, minden áron összeszedett akar maradni. Be akarja húzni a harmadik címet, már-már megszállott” – idézett a lap egy névtelenül nyilatkozó bennfentest.
Vettel tavaly a pole-t, leggyorsabb kört és rajt-cél győzelmet jelentő Grand Chelemmel/Grand Slammel nyerte az első Indiai Nagydíjat, a mostani hétvége előtt így beszélt:
“A Buddh pálya az évad egyik legkeményebb pályájaként mutatkozott be. Tavaly nagyon tetszett a kialakítás, és nem csak azért, mert megnyertem a futamot. A 235 km/órás átlagsebességgel Monza után ez a naptár második legnagyobb átlagsebességű pályája. Nagyok a szintkülönbségek, amitől csak még élvezetesebb a kör, tiszta hullámvasút.”
És ami a harmadik bajnoki cím megszerzését illeti?
“Tudjuk, mit kell tennünk és mire számíthatunk, de nem várunk semmit. Úgy tűnik, hogy a küzdelem megint az utolsó futamig, a legvégéig tarthat. Mindenre készen állunk” – mondta a német.