Bő három hete vált hivatalossá, hogy a McLaren által gyerekkora óta támogatott, a csapatnál az F1-ben hat idényt lehúzó Lewis Hamilton 2013-tól a Mercedes AMG versenyzője lesz, a távozó Michael Schumacher helyére ül.
A 2008-as bajnok az új kihívás keresésével indokolta a váltást, szeretné Schumacher ferraris eredményeit ismételni, a nem túl eredményes csapatot a csúcsig vezetni. Egyesek szerint rosszul döntött, mások szerint a felnőtté érésének elkerülhetetlen lépcsője volt, hogy az otthonának és egyben aranykalitkájának számító McLarent elhagyja egy napon.
Hogy jól döntött-e, arra az idő adja meg a választ, Hamilton mindenesetre már búcsúzik a McLarentől. Az angol eredetileg a Koreai Nagydíj előtt egy bowling-buli keretében akart elköszönni a csapattagoktól, de a mclarenesek a meghívás ellenére inkább a maradó csapattárs, Jenson Button jótékonysági rendezvényén vettek részt. 
Hamilton végül múlt pénteken, a csapat wokingi központjában mondott beszédben köszönt el azoktól, akikkel az utolsó négy tengerentúli futam közben és után már nem találkozik, írta a brit Sun.
“Hihetetlenül büszke vagyok, hogy ennyi ideig a McLarenhez tartoztam. Még mindig emlékszem, amikor 13 évesen először jártam a régi központban. Fél életemet a McLarennél töltöttem, a csapat, az autók, az emberek pedig mind örökre különlegesek maradnak számomra” – mondta.
“A Mercedes központja nem olyan szemrevaló, mint a McLaren Technology Centre. Remélem, hogy nagy sikereket érek majd el a Mercedesszel, de a McLarennek akkor is különleges helye lesz a szívemben” – tette hozzá a beszámoló szerint láthatóan meghatott pilóta.