Sokan érveltek amellett, hogy a Ferrari jó döntést hozott Felipe Massa megtartásával, néhányan éppen ezzel ellentétes véleményt fogalmaztak meg. A maranellóiak úgy érezték, meg kell szólalniuk, közleményben védték meg a Felipe Massa megtartásáról szóló döntést.

“A döntés, amely a Felipe Massával folytatott együttműködés meghosszabbításához vezetett, gondos mérlegelés után született meg” – írja az anyag. “Nem ez volt az egyetlen lehetőség, és alternatívák hiánya miatt nem is volt elkerülhetetlen. Még csak nem is a csapattárs kívánságára született, mert a Ferrari maga választja ki pilótáit.”

“Sokan kopogtattak az ajtónkon, volt, akit számításba is vettünk. De a végén logikus következtetésre jutottunk: Felipénél nincs gyorsabb és tehetségesebb pilóta, aki a csapat érdekeiért is tud dolgozni.”

“A brazil karrierje során felvillantotta ezeket az erényeket, megtartásával a harmónia is megmarad a csapaton belül. A szurkolók pontosan tudják: egyes döntések a Ferrari érdekeit szem előtt tartva születnek meg, minden más csak üres fecsegés.”