Ezen a hétvégén rendezik a német túraautó-bajnokság (DTM) szezonzáróját, amely a 41 éves David Coulthard utolsó versenye lesz. A skót három szezon és 33 verseny után áll le végleg, BBC-s szakkommentátori feladataira és egyéb üzleti érdekeltségeire kíván koncentrálni a jövőben. 

Az F1-ben 1994 és 2008 között a Williamsnél, a McLarennél és a Red Bullnál versenyző Coulthard a Mercedes-Benz család tagja marad, az AMG tiszteletbeli nagyköveteként jelenik majd meg különböző rendezvényeken.

“Nagyon várom az utolsó versenyt” – mondta Coulthard, aki összesen 16 pontot szerzett és kétszer futott leggyorsabb kört a bajnokságban. “Ez lesz az utolsó lehetőségem, hogy a legmagasabb szinten versenyezzek a DTM-ben, a szezon után a pályán kívüli életemre és a családomra koncentrálok. Szeretnék köszönetet mondani a Mercedes Motorsportnak ezért a kalandért, élveztem az elmúlt három évet. A szervezőknek és résztvevőknek további növekedést és sikereket kívánok!”

Nem biztos, hogy a 2001-es F1-es bajnokságot a második helyen zárt Coulthard lesz az egyetlen távozó. Ralf Schumacherről is hallani olyan híreket, hogy bátyjához hasonlóan végleg szögre akasztja a bukósisakot, de az ő tervei még nem publikusak. A Forma-1-ből a Jordan, a Williams és a Toyota színeiben eltöltött 11 szezon után 2007-ben távozott, azóta a DTM-ben részt vevő kis Schumacher ugyanakkor még idén bejelenti, hogy mihez kezd jövőre.