Michael Schumacher nem hosszabbított szerződést a Mercedes AMG-vel, helyén Lewis Hamilton szerepel majd jövőre. A hétszeres bajnok már korábban kijelentette, hogy motorozni biztosan nem fog második visszavonulása után, most úgy tűnik, hogy semmilyen szinten nem érdekli tovább a versenyzés.

“Most nem tervezek új kalandokat” – mondta Schumacher. “A Forma-1 érzelmileg, sebességben és minden más szempontból is a csúcs. Másmilyen autók nem adnák meg nekem ugyanezeket az érzéseket, itt és most teljesen befejezem. Talán rodeózni elmegyek.”

Schumacher nem bánja a visszatérést, ahogy azt sem, hogy most újból a befejezés mellett döntött. “Tényleg megkönnyebbültem. Nem bánok semmit, csak örömet érzek azzal kapcsolatban, amit elértem. Az életem mostantól rengeteg új lehetőséget kínál, alig várom ezeket.”

“Ha az életem visszapillantó tükrébe nézek, boldognak és mosolygósnak látom magamat. Két különböző karrierem volt: az egyikben mindent megnyertem, a másikban megtanultam, mit jelent veszíteni.”

“Igen, megtanultam, hogyan kell veszíteni, ez érettebbé is türelmesebbé is tett, bár ehhez a koromnak is köze van. Elégedett vagyok önmagammal, azzal, amit összességében elértem. Mindenki úgy emleget, hogy versenyzőlegenda, de én nem így jellemezném magamat. ‘Harcos, aki soha nem hátrált meg.’ Szerintem ez sokkal jobban illik rám.”