F1: Még felpöröghet a Lotus 2

A Lotus Japán után végleg ejtette a nehezen alkalmazható dupla DRS-ét, helyette Koreában a Sauber, a McLaren, a Ferrari és a Mercedes által is használ Coanda-kipufogót küldte pályára. Az újítás már a bemutatkozáskor elég jól szerepelt Kimi Räikkönen autóján, így a további versenyeken már mindkét autón ott lesz. A csapatfőnök, Eric Boullier szerint még többet is ki lehet majd hozni a fejlesztésből.
“A terv az, hogy Indiában már mindkét autón ott lesz, és igazán meg kell dicsérnem a csapatot, mert korábban láthattuk, hogy a nálunk nagyobb csapatok is több futamon keresztül küszködtek az új kipufogó megfelelő működtetésével. Meggyőződésünk, hogy ezután sokkal többet tudunk még kihozni az autóból az új rendszernek köszönhetően” – mondta az Autosportnak a francia.
Az elmúlt futamokon a Lotus lemaradt a Ferraritól és a McLarentől a konstruktőri küzdelemben – az enstone-iak 255 ponttal negyedikek, míg a wokingi alakulat 284-gyel harmadik, az olaszok 290-nel másodikok -, de Boullier szerint négy futammal a vége előtt még nem szabad feladni, talán van remény az előrelépésre.
“Én reménykedem. Bár ha megnézzük Koreát, ott mindkét Ferrari előttünk volt, jó sok pontot szereztek. Most a másodikak a bajnokságban a McLaren előtt, és rajtuk mi is hozunk pár pontot, ami szép, de azért legyünk realisták! A McLaren nagyon erős volt nyár óta, és nem hiszem, hogy minden hétvégén úgy küszködnek ezután, mint legutóbb, de azért mindent megteszünk majd, hogy a harmadik helyért küzdjünk!”