Noha szó volt róla, hogy a Cosworth esetleg a tőzsdére vonulással keres magának befektetőket, a részvénykibocsátásból nem lesz semmi. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy megválnak a motorsportban szép sikereket elért vállalattól, bárki ajánlatot tehet a cégre.

A Cosworth tulajdonosai Gerry Forsythe és Kevin Kalkhoven, aki az IndyCarban aratott szép sikerei után keresett magának egy kis kihívást. Nyolc évvel ezelőtt vették át a céget a Fordtól, de hiába tettek meg mindent, a régi sikerek már nem tértek vissza. A Cosworth megszerzésére egyik legfontosabb partnerének, a Rolls-Royce-nak van a legnagyobb esélye, a két cég űrtechnológiai fejlesztésekbe kezdett közösen. Érdeklődhet a Cosworth iránt a GKN is, amely szintén űr- és autóipari fejlesztésekkel foglalkozik.

“Gyakorlatilag 18 hónapja áll a cég. Úgy döntöttünk, hogy ennek véget kell vetni, különben lendületet veszítünk” – fogalmazott Tim Routsis ügyvezető igazgató. A Cosworth motorszállítóként 176 F1-es futamot nyert, ennél többet csak a Ferrari tud felmutatni. A cégnek jelenleg csak a HRT-vel és a Marussiával van érvényes megállapodása.