A Porsche cáfolja az F1-es érdeklődést 2

A Volkswagen-csoport valamelyik márkájának Forma-1-es beszállása évek óta téma, legutóbb, két napja a német Auto Motor und Sport a Porschét vette elő, a szaklap szerint a sportkocsigyártó Le Mans-i projektjéhez feltűnően sok korábbi F1-es szakembert szerződtetett és az ezzel kapcsolatban épülő infrastruktúra is gyanúsan F1-kompatibilis lesz.
A spekuláció nem élt sokáig, menetrend szerint érkezett a cáfolat.
“Jelentős befektetéseket eszközöltünk Weissachban a motorsport-programunk terén a már bejelentett, 2014-es Le Mans-i visszatérésünkhöz kapcsolódóan. A Porsche nem tervezi a Forma-1-es visszatérést, a hosszú távú világbajnokságra (WEC) koncentrálunk, nem az F1-re” – szögezte le a cég képviselője.  
A Porsche 1961-62-ben gyári csapattal vett részt a Forma-1-ben, akkor egy futamgyőzelmet szerzett, majd 1983-tól 1987-ig TAG név alatt a McLarennek szállított motorokat, ez a kapcsolat két konstruktőri és három egyéni bajnoki címet fialt. 1991-ben a Footwork Arrows partnereként volt még egy próbálkozásuk, de az katasztrofálisan sikerült, az autó legtöbbször nem is kvalifikált a versenyekre.