F1: Webbert még nem fogják vissza 2

A Koreai Nagydíjon elért győzelmével 2010 és 2011 bajnoka, Sebastian Vettel a 2012-es bajnoki küzdelemben is átvette a vezetést Fernando Alonsótól.
Négy futammal a vége előtt a német 215, a Ferrari spanyolja 209 ponttal áll, míg a harmadik esélyes, Kimi Räikkönen már csak 167 ponttal rendelkezik. A konstruktőri cím bezsebelésére is készülő Red Bull másik pilótája, Mark Webber 152 ponttal az 5.
Az ausztrál a Brit Nagydíjig ragyogóan ment idén, de Silverstone után mélyrepülésbe kezdett és bár Japánban már gyors volt, de a rajtbaleset után visszaesett, csak legutóbb, Jongamban jött össze neki egy tiszta hétvége. Webber a kvalifikáción meglepetésre megverte Vettelt, de hiába indult a pole-ból, az első kanyarban már a címvédő vezetett, akit a veterán aztán szépen bekísért a célig.
A Red Bullnál azt mondják, nem csapatutasításról, pilótasorrendről volt szó és még nem is terveznek ilyesmit.
“Még nem. Sebastian az élre állt, Mark lemaradása pedig elég nagy, de még mindig van matematikai esélye, szóval hiba lenne, ha arra kérnénk Markot, hogy besoroljon” – állította az Auto Motor und Sportnak a csapatfőnök, Christian Horner, aki szerint a koreai rajt is bizonyította, hogy szabad a verseny náluk.
“Mindig idegtépő látni, ha a két autónk olyan közel van, de korábban is sokszor megoldották már ezt, és most is nagyon szépen lejátszották a 3. kanyarig.”