F1: Megvadultak a pilóták? 2

Nico Rosberget Japánban Bruno Senna, Koreában Kobajasi Kamui ütötte ki a rajt után, a mercedeses egyik futamon sem jutott túl az első kör harmadán. Rosberg nem is az egyetlen, aki rosszul járt az elmúlt versenyeken, Belgium óta Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Felipe Massa, Jenson Button, Mark Webber – hogy csak a “nagyokat” említsük – is áldozattá vált így vagy úgy a startokat követően.
A Mercedes fiatalabb németje szerint ez így nem mehet tovább, egyeseknek fegyelmet, önuralmat kellene tanulnia:
“Két hét, Japán és a mostani is pocsékul alakult. Borzalmas már az első körben búcsúzni. Van pár pilóta, aki túlerőlteti a dolgokat, túl sok kockázatot vállal. Szerintem le kellene higgadniuk egy kicsit” – mondta Rosberg a hétvégét követő hagyományos videoblogjában.
A Koreában Button első körös kiesését végignéző McLaren-főnök, Martin Whitmarsh egyetért, szerinte a szerződésüket, jövőjüket veszélyben érzők – Romain Grosjean, Kobajasi Kamui, Bruno Senna – túl idegesek, túlságosan törekednek a bizonyításra:
“Nagy a nyomás. Egyrészt Felipe (Massa) feléledt, ő jól reagál erre, de a mezőny közepe felé már jó néhány pilóta akad, akik hibáznak. Az elmúlt négy-öt futamon sok vadulás volt, ez pedig olyanok versenyét teszi tönkre, akik pontokat szereznének, a bajnoki sikerért próbálnak dolgozni, nagy kár, hogy így van!”