A Mercedes három héttel ezelőtt jelentette be, hogy 2013-tól Lewis Hamiltont versenyezteti majd Michael Schumacher helyén – a McLaren pedig közölte, hogy Sergio Perezzel pótolja majd a 2008-as bajnokot. 
Ezt megelőzően azonban a pilótapiac még Mark Webber nyári Red Bull-os hosszabbítása után is igen sok permutációt nyújtott, hiszen Hamilton mellett Michael Schumacher és Felipe Massa szerződése is csak 2012 végéig élt, a topcsapatok közötti mozgások keretében Hamilton akár a Ferrarihoz is kerülhetett volna.
A spanyol AS-nek a múlt hétvégén adott interjújában Hamilton elárulta, hogy a menedzsmentje bizony tapogatózott is a maranellói csapatnál.
“Minden pilóta álma, hogy a Ferrarinál versenyezzen, mert hatalmas presztízsű csapat, óriási történelemmel, szenvedélyes szurkolókkal és versenyképes autókkal. De örömmel megyek a Mercedeshez, és elégedettséggel töltenek el a csodálatos mclarenes évek is. De igen, igaz, úgy tudom, a menedzserem tárgyalt a Ferrarival is, azt viszont nem tudom, mi is hangzott el” – mondta, majd az elmúlt pár évben megszokottá vált tiszteletköröket is lefutotta egykori mclarenes csapattársát, Fernando Alonsót illetően. 
 
“Továbbra is úgy gondolom, hogy Fernando a legjobb pilóta, ő a legtisztább, legérzékenyebb, legkiforrottabb versenyző. Nem az övé a leggyorsabb autó, mégis folyamatosan gyűjti a pontokat, míg Vettelnek mindig nagyszerű járgánya volt az elmúlt években. Bár amilyen autója van, Vettelt nehéz lesz megverni még Alonso számára is.” 
A 2007-es, finoman szólva is feszült közös mclarenes idény óta Hamilton és Alonso viszonya drasztikusan megváltozott, évek óta oda-vissza bókolnak egymásnak, a legjobb, legveszélyesebb ellenfélnek titulálják a másikat. 
Ehhez képest pikánsnak mondható, hogy a pletykák szerint Alonso blokkolta Hamilton ferraris jövőjét, a Vettelt a maranellói alakulathoz küldő spekulációk egyik fontos eleme, hogy míg a Red Bull-os német 2014-es szerződtetésére “áldását adta” a spanyol, Hamilton alkalmazását állítólag megvétózta idén.
A már említett mclarenes közös év során Hamiltont a spanyol F1-szurkolók jelentős része a szó szoros értelmében meggyűlölte, azonban az AS újságírója azt állította, hogy az idő már begyógyította a sebeket, és a drukkerek többsége mára “tiszteli” őt.
“Tényleg? Komolyan? El sem mondhatom, mennyire boldoggá tesz ez!” – reagált Hamilton.