Hogy még időben vagy már túl későn, az még nem 100 százalékos, de az biztos, hogy Felipe Massa alaposan összekapta magát a nyári szünet óta. Szuzukában már dobogóra állt egy héttel ezelőtt, és a Koreai Nagydíjon is simán dobogóesélyes volt végig, de egyszerűen nem előzhetett.
A brazil már a rajt után a hatodikról a negyedik helyre ugrott, a futam harmadik harmadában pedig az első három helyen haladó Sebastian Vettelnél, Mark Webbernél és Fernando Alonsónál is jobb tempót tudott, de a spanyol bajnoki érdekeinek megfelelően nem előzött, hanem lassított és bekísérte csapattársát a célba.
“A tempó nagyon jó volt, igazán elégedett vagyok az autóval. A rajtnál sikerült előznöm, ami után egyedül, tiszta pályán vezethettem. A mai sebességem valószínűleg a dobogóra is elég lett volna. Szerintem még Webbert is megelőzhettem volna, persze nem közvetlenül mögötte voltam. De a tempómat tekintve lehetséges lett volna” – mondta, hozzátéve, hogy önmagával is elégedett és nem bánja, hogy csak negyedikként intették le.
“Tudom, hogy ma mindent megtettem, ami tőlem telt, Fernando számára pedig egyetlen pont is fontos lehet” – szögezte le a ferraris szerződéshosszabbítást remélő brazil.
Massa okkal is reménykedik, a jongami paddockban azt beszélték, hogy az új szerződés bejelentése napokon belül – akár már kedden – megtörténhet, és erre utalt a csapatfőnök, Stefano Domenicali is a verseny után.
“Nagyon jó volt, nagyon elégedett vagyok! Ragyogó időmérőt, ragyogó versenyt teljesített. De hadd tegyem hozzá, már jó néhány futam óta kiváló munkát végez, ez nagyon biztató az idény végét tekintve. Ha tippelhetek a következő kérdésre, amit valaki úgyis feltenne: hamarosan tudatjuk az álláspontunkat azt illetően is.”
“Meggyőződésem, hogy Felipe mostanra jól kiismerte az autót, kiismerte a gumikat. Hisszük, hogy egy nagyon-nagyon erős versenyző, kétségünk sincs efelől, különben már döntést hoztunk volna.”