F1: Eltitkolták Hamilton hibáját? 2

Lewis Hamilton Szuzukában a hátsó felfüggesztés hibája miatt volt versenyképtelen, a gond pedig a Koreai Nagydíjon is visszatért, de ezt nem kötötték a jövőre a Mercedeshez távozó versenyző orrára. Hamilton végigvonszolta az ezüst járgányt a jongami pályán, de a végén már a műfűvel is feldíszített MP4-27-essel csak egyetlen pontot hozott.
“Nagyon szenvedtünk ma. A srácok nagyszerű munkát végeztek a bokszkiállásoknál, de most tudtam meg, hogy már az első etapban gond volt a hátsó felfüggesztésemmel, azt mondták, biztonságban voltam. Kérdezgettem azért a futam közben, de nem vártam, hogy őszinték lesznek” – mondta.
“Végig nagyon küszködtem az autóval. Igazán szomorú, hogy most már tényleg kiestem a bajnoki versenyből, de néha az ilyen versenyek mutatják meg igazán, milyen fából faragták az embert. Felejthető nap, és felejthető idény is, már várom a jövő évi új kezdetet” – tette hozzá. 
A McLaren sportigazgatója, Sam Michael így magyarázta a titkolózást és általában a versenyt:
“A 18. kör környékén megadta magát a felfüggesztés. Mondtuk Lewisnak, hogy minden biztonságos, egyszerűen csak vigyázni kell a végéig, ő pedig megtette, amit lehetett. A rádión elég nehéz lenne részletekbe menően elmagyarázni a problémát, Lewisnak elég volt annyit tudnia, hogy az autó biztonságos, de nehéz délután vár rá. Amíg nem szedjük szét az autót, mi sem tudjuk pontosan, mi volt a hiba.”
Míg Hamilton egyetlen pontot kapart össze Jongamban, Button nullázott, hiszen már az első körben kiesett, amikor a sauberes Kobajasi Kamui eltalálta. A McLaren ezzel a 3. helyre csúszott a konstruktőri bajnokságban, az erős 3-4. helyet hozó Ferrari mögé.
“A következő futamon mindenképp vissza kellene kapaszkodnunk legalább a második helyre. De elég, ha a Red Bullnak egy rossz futama lesz, mi pedig hozunk egy kettős győzelmet és máris újra esélyesek is leszünk. Nem fogjuk feladni” – mondta erről az ausztrál.
A rögtön az első körben búcsúzó Button már a rádión leidiótázta a vele ütköző Kobajasit, a bokszutcába visszatérve pedig igen keserűen beszélt:
“Úgy csinált, mintha a verseny csak két kanyarig tartott volna! Nem tudom, mi van, de ez elég elkeserítő. Hosszú a futam, sok előzési lehetőséggel, igazán nem kell az ilyesmi” – értékelte a sauberes megmozdulását, majd a bajnokság helyzetére tért át. “Én már egyértelműen nem vagyok versenyben, egyszerűen próbálom majd kiélvezni a következő futamokat. Nagyon fontos lett volna a pontszerzés a csapat számára, de nem rajtunk múlott.”