Kimi Räikkönen a Lotus kísérleti nyula Koreában. A finn megkapta az új Coanda-kipufogót, míg csapattársának, Romain Grosjeannak a régi specifikációval kell boldogulnia. Egyelőre úgy tűnik, hozza a várt pluszt az újítás, Räikkönen az ötödik, Grosjean a hetedik helyről indulhat vasárnap.

“Rendben volt az időmérő” – kommentált a finn. “A pálya erősen különbözik a többitől, hosszú egyenesekkel kezdődik, aztán a végén nagyon kanyargóssá válik. Nem a legkönnyebb feladat megtalálni a helyes beállításokat, de az autóm összességében nem rossz. Csak egyszer volt nagyon alulkormányozott a Lotus, tegnaphoz képest jelentős a javulás. Elégedett vagyok.”

Romain Grosjean egyelőre annak örül, hogy a szuzukai rajtbalesetet erős időmérős eredménnyel tudta feledtetni. “A szombat már többször is jól sikerült” – fogalmazott a francia. “Most a vasárnapra kell koncentrálnunk, baj nélkül kell túlélnem az első kört. A frissítéseink működnek, ez jó jel.”

A Lotus mindkét pilótájának magyarázkodnia kellett a Q2 miatt, ahonnan sárga zászlók alatt jutottak tovább. “Akadályozott a figyelmeztetés” – jelezte Räikkönen, hogy nem érti a gyanúsítgatást. “Hamis következtetéseket lehet levonni akkor, ha valaki korábban még nem ért el továbbjutást jelentő időt. Ahogy mindenki más, én is lassítottam a sárga zászlók előkerülésekor.” Grosjean szintén: “Nem tudom, hogy a többiek mit csináltak, én viszont tizedeket veszítettem a sárga zászlók miatt.”